03-07-10

heroische vlerkejogging

Vandaag stond mijn laatste wedstrijd op het programma voor de marathon en ik had er eigenlijk wel mijn zinnen op gezet om hier goed te presteren . Het werd een memorabele wedstrijd qua omstandigheden dan . Er werden tropische toestanden verwacht , maar de weergoden beslisten om eens de andere registers open te trekken. Een ware zonvloed teisterde Harelbeke en in een halfuurtje vielen containers regen uit de hemel . Ik had zowaar compassie met de jeugd die in deze storm hun wedstrijden liepen .Gelukkig voor de 5.5 en 11km lopers hield het juist voor de start op . Toen we de eerste ronde de gavers ingingen waarschuwden ze ons voor water . Man , man , man , 'k heb al veel in de gavers gelopen , maar zo lag het er nog nooit bij . Het water ontlopen was er niet bij , diepe plassen vormden eigenlijk een stukje rivier waar je door moest , ik vond het eigenlijk nogal komisch. Ik startte behouden 3.45 voor de eerste km en nestelde mij in een groepje . Na 2km kreeg ik het al moeilijk en zocht mijn eigen tempo in de hoop van de tweede ronde misschien te kunnen versnellen , wat helaas niet het geval was , nu en dan kwam uit de achtergrond iemand mij inhalen . Ik weet niet hoe ik dit moet concluderen . De trainingen gaan vlot , alleen wedstrijden gaan niet zoals ik het zou willen . Nu gedane zaken nemen geen keer , 't is gepasseerd , het ware marathonschema begint nu pas en die marathon heeft voorrang Knipogen.

Hier nog de data goed om te vergeten en deze uit vervlogen tijden.

vlerke1

vlerke2

09:51 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-06-10

Status quo

We zijn der nog niet helemaal. Het resultaat van de 5km op de piste in Zwevegem is ongeveer hetzelfde als in Kortrijk . Gindskon ik nog de warmte als spelbreker inroepen , maar vandaag was het weer goed . Resultaat 17.43 en iets , net géén 17km/h al geeft de Garmin weer wat afstand meer aan. De trainingen gaan supergoed , maar laat de moed blijkbaar wat zakken tijdens wedstrijden . Nu nog 1 wedstrijd te gaan en we zijn er vanaf voor 2 maand . Op naar de vlerkejogging dus en 16.9km/h is bijlange zo slecht nog niet Onbeslist.

Hier nog de data.

5000m

10:44 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-06-10

druk leggen

Die laatste wedstrijd is helemaal niet mijn stijl , 'kweet ook niet echt wat er scheelt met mij . Wellicht leg ik mezelf te hoge druk en wil ik zoals verleden jaar presteren . In het schema van Mario stonden maar 4 wedstrijden waaronder 2 5km's die al niet in ideale weersomstandigheden werden gelopen . Het moest er weeral omdoen dat de volgende wedstrijd ook in warm weer moest gelopen worden . Ik weet eigenlijk van mezelf dat ik dan een heel stuk minder presteer . Ja waarom moet je dan snel startten ?  Op training lukt alles wat momenteel gevraagd word . Maar zou o zo graag nog eens snel lopen en heb daar nog 2 wedstrijden voor . Een 5000m op de piste en de vlerkejogging . De kappelekensrun heb ik geannuleerd omdat er naar't schijnt ook een helling in zit . De vlerkejogging is plat en loopt door de Gavers , een parcours dat ik door en door ken . Niet dat het nodig is voor de marathon die snelheid , maar 't scheelt in 't hoofd als je weet dat je weer in vorm bent. De 5000m is georganiseerd door de club op 20 juni ,hopelijk daar veel zuurstof in de lucht Knipogen

20:45 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-06-10

Petrusrun DNF

Ja je leest het goed DNF , did not finish . Ik was daar al redelijk vroeg zodat de kleinsten daar nog wat kon spelen en het voelde toen al warm aan . Daar ik hier nog nooit gelopen had , het rondje eens voorgelopen aan 10km/h en zat toen al op bepaalde stukken aan 150sl/min . Het was alleszins géén snel parcours en de warmte zou hier ook een belangrijke rol spelen . Rond 17h45 waren we vertrokken en al snel zat ik aan 16.5km/h , iets verder aan 17km/h . Hartslag veel te hoog natuurlijk . Na een 1.5 km vertraagd , maar het ging voor géén meter meer . Gewoon de eerste ronde op mijn gemak uitgelopen en gestopt . Had géén goesting om heroptetreden aan misschien 14.5 a 15km/h . Misschien stom ,maar het zij zo . Dees weer is niks voor mij !!!! Volgende keer beter . 

19:56 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-06-10

blokloop

De maand mei werd afgesloten met 247km , het grootste volume tot nu toe dit jaar . Deze week word weer wat minder getraind met het oog op de Petrusrun . Een wedstrijd uit het Harelbeeks criterium die ik nog nooit liep . Naar 't schijnt een lastig parcours . En met het warmere weer , dat ze weer uitgeven ziet het er niet goed uit om een testwedstrijd te lopen. Toch moest er vandaag getraind worden , ophet eerste zicht een makkelijke training , in praktijk toch iets lastiger , maar het resultaat was goed .

blokloop
 

09:44 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-05-10

lange versnellingen

Vandaag voor het eerst lange versnellingen in het schema van Mario , niet zo'n héél lange training 3x(500-1000-500) met 2 minuten rust tussen de versnellingen en 500m loslopen tussen de reeksen . Met in en uitlopen natuurlijk . Dat in en uitlopen doe ik traag zulle 10 a 10.5km/h . Het doel is uiteindelijk tempo vasthouden tijdens de intervallen . Tempo moest zoiets rond de 3.40/km worden. Ze gingen er vlotjes door , het tempo werd telkens makkelijk gehaald , zelfs op de km's. De laatste km eens niet op de garmin gekeken en op't gevoel gelopen (17.3km) . Tijdens de 2 minuten rust lukte het ook weer om onder de 100sl/min te geraken, teken dat het goed zit (deze wandel ik steeds). Ik kijk uit naar de petrusrun , me and my kalenji's . 

16:37 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-05-10

Kortrijk loopt

Vandaag was de dag van de herkansing op de 5km , maar de ijdele hoop om sneller te lopen zakte al vlug in elkaar toen ik 'smorgens vroeg de zon al zag . Met de start om elf uur zou het niet meer verkoelen . Toch geprobeerd om er het beste van te maken. Ergens op de tweede-derde rij gestart , niet te heel vlug want na een goeie 600m in volle vlucht naar beneden. Ik probeer mein te houden , maar je word precies naar beneden gegooid . Eerste km gem. 17.9km/h , maar na beneden gekomen te zijn weer omhoog ,wel niet zo'n percentage als naar beneden maarje voelt je snelheid minderen . Tweede km nog 17.6km/h gemiddeld en ik krijg het al terug moeilijk , te warm , Garmin doet ook moeilijk , toch zie ik nog mijn gemiddelde.  Het tempo zakt iedere 500m naar beneden , de moed zakt in mijn schoenen . We naderen de grote markt , maar de fut is eruit , géén versnelling méér in de benen. Ik eindig in 16.39 voor 4.6 en dus géén 5km . Ik heb geprobeerd , blijkbaar zit er nog niet meer in dan dat voor de moment . De volgende wedstrijd is de Petrusrun in Harelbeke een 11km , wat het daar zal worden ? 

Update : Naar het schijnt zou de afstand 4.7 zijn wat in 't hoofd al iets beter klinkt (17km/h) , mijn Garmin is wel enkele keren herstart (géén verbinding met satelliet) en onder de brug had ik ook géén contact . Maar het gevoel is slechter , heb echt het gevoel dat ik niet gelopen heb . 

04

13:49 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende