08-02-09

gefaald

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het jaar op het programma , 14.58km tussen Tiegem en Harelbeke . Niks stond me in de weg om een prachttijd neer te zetten , maar toch het is me niet gelukt . Misschien lag de lat deze keer te hoog , maar ook moet ik me neerleggen bij het feit dat het alsmaar moeilijker word om de grenzen te verleggen . Niet dat het helemaal slecht was hoor , maar als je een tempo voorziet en je haalt het niet , ja dan heb je gefaald . Het was nochtans goed weer , niet te veel wind , maar je moet het nog altijd doen hé . Om 8uur op de voorste rij plaats genomen en zodra het startschot afging waren ze met zijn tweeen weg en wij met drie in hun zog . De eerste km neerwaarts werd afgelegd in 3.15 , snel , maar dat voel je nog niet . Daarna de eerste helling , de hartslag zit goed ik loop niet in verzuring en ik doe géén kopwerk . Iets later beslist Pascal om naar de eerste twee te lopen , ik pas hier , we lopen nu al 16.7km/h gemiddeld en ik vrees dit niet te kunnen volhouden . Dus de rest moet alleen afgewerkt worden . Km vijf word gehaald in 18.09 (16.5km/h) , ik weet hier al dat ik de 16.5 km/h niet zal halen . De rest van de wedstrijd is het proberen een constant tempo te behouden , wat moeilijk is berg op en berg af . Toch hou ik nog redelijk stand , aan de autostrade een redelijke kuitenbijter kom ik de 10km door in 36.50 . Vijf km aan 16.1km/h gelopen , eigenlijk nog zo slecht niet . De rest van de wedstrijd kan ik dit tempo behouden , waar ik eigenlijk dacht dat ik verzwakt was . Na de brug zie ik dat John de favorietenrol moet lossen en ik nader beetje bij beetje , maar heel moeizaam . Ik zit op ongeveer 75m , maar krijg het gat niet dicht . John zit in de zelfde categorie +40 . De laatste km , ik zet alles op alles en we komen op de finse piste , man , man , man wat loopt dit moeilijk , maar 't is voor iedereen zo , ik verschiet nog mijn laatste pijlen , maar haal het niet , ik strand op 8s van John . Eerste reactie ontgoocheling , het lukte niet vandaag , er zat vanaf de eerste vijf km al geen poer genoeg in de benen . Toch ben ik tevreden met mijn tijd 14.58km in juist 54min (16.2km/h) , 3sec sneller dan verleden jaar . Eigenlijk stond vandaag op het marathonschema 10km aan 15km/h , kzit dus eigenlijk wel voor op't schema hé ?

13:57 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Toch prachtig Ik vind dat je een prachtwedstrijd hebt gelopen. Bijna John mee en op een zucht van mij geeindigt!!!

Proficiat.

Ale tot de volgende!

Gepost door: ludo | 08-02-09

Niet leuk natuurlijk dat je de vooropgestelde snelheid niet hebt gehaald, maar je moet toch eerlijk zijn, 16.2lm/u is nu toch echt niet slecht hé!
Ik vind het alleszins een topprestatie!

Gepost door: Wendy | 08-02-09

toch knap Een erg mooie tijd toch en erg mooi tempo,ik zou daar erg tevreden mee zijn.

Gepost door: Patrick | 08-02-09

knap Ja...niet vlug tevreden zeker. Dit is toch goe gelopen hé. En op schema...

Gepost door: natalie | 08-02-09

Amaai!! Je kan zeker niet klagen hoor je hebt er een prachtige wedstrijd gelopen,en aan wat een tempo zeg,knap gedaan.Het is ook nog een lastige omloop ook hé.

Gepost door: anita | 09-02-09

gefaald neen, faalangst ja als ge john bijna kunt pakken dan kun je toch enkel concluderen da ge goe gelopen hebt, t is nog maar februari man, goe bezig, nie plooien, geeft er nog ne lap op. Die marathon wordt een knalwedstrijd, gaan, blijven gaan, alles geven...

Gepost door: joost | 11-02-09

De commentaren zijn gesloten.