15-02-09

moeilijk te volgen

Ja , het moeilijke aan marathontrainingen is deze stipt te volgen , de ene week gaat al beter dan de andere . Zo was deze week ook niet wat het schema voorschreef , maar ik geraakte toch aan 84 km ipv de voorziene 97 , geen wereld van verschil dus . Zoals ik al ergens al eens geschreven heb zijn de intervals en de lange duurlopen van het meeste belang en die blijf ik dus zeker behouden . Woensdag 5*1000m interval gedaa 3.53/3.45/3.40/3.40 en een 3.31 wat me redelijk goed afging . Vandaag stond mijn eerste dertiger op de planning , die viel ook reuze mee 30km in 2h32 hartslag 143 egeen echt vermoeide benen . Mijn enigste probleem is dat drinken , ik moet me echt foreceren om te drinken , na 30km had ik amper 1/2 liter binnen , is dit te weinig ?

14:55 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Dat zijn goeie trainingen hoor...t'is ook koud hoor om veel te drinken. Komt wel in orde . Succes.

Gepost door: natalie | 15-02-09

drinken da's te weinig ja ... ik maak er een gewoonte van om per 5 kilometer een bepaalde hoeveelhied te drinken; is die hoeveelhied niet spontaan opgeraakt, dan wordt ze volledig na elk 5k-punt geconsumeerd ...

Gepost door: geert | 16-02-09

Drinken Dat drinken moet je leren op training.
Een halve liter na 30 km lopen is echt veel te weinig.
Zelfs in de vrieskou moet je genoeg drinken.

Een tip : weeg je voor je van start gaat en net na de training.
Het verschil is je vochtverlies en deze hoeveelheid moet je minstens drinken tijdens het lopen.

Gepost door: frank spencer | 16-02-09

drinken zelf had ik gisteren ook maar amper 300 ml binnen na 32 km, zolang het zo fris is en de snelheid laag blijft gaat dit wel, ik neem elke 2.5-3km een grote slok, meer niet.
dus je bent niet de enige die te weinig drinkt maar weet dat als je te weinig binnen hebt de prestaties alleen maar slechter worden !!

Gepost door: wim | 16-02-09

Je trainingen verlopen heel vlot,probeer toch voldoende te drinken,het zal in je voordeel zijn tijdens je marathon.

Gepost door: anita | 16-02-09

naar Franc Spencer Luisteren,wat die man zegt,is 100% juist,ik doe het nu ook,wegen voor en na de training en je gewicht mag wel iets schillen maar geen kg=liter! Het klinkt gek maar is best belangrijk,ik heb het ook moeten leren,het bevorderd je herstel na de training,indien je dit doet!!!

Gepost door: Patrick | 16-02-09

Liquid power Drinken en lopen gaan voor mij ook niet zo goed samen. Ik kan het lang uitzingen zonder vocht maar het fnuikt de prestaties. Het drinken en eten doen me voorlopig afstand houden van de marathon.

Gepost door: CT | 17-02-09

drin,ken is veel te weinig.. ik drink elke 5 KM, vooral om het gewoon te geraken (pas zelfde systeem toe als Marathon GEERT).... ik heb er al veel in de marathon zien stilvallen na 32 k, gewoon door te weinig te drinken..
we trainen de benen veel, maar vergeten regelmatig de maag ( = het drinken, en dan liefst koolhydraten-rijk)
+ uw intervallen gaan heel snel voor die marathon.. ik hoop dat je niet opgebrand bent tegen 5 april..

Gepost door: Vince | 19-02-09

Jan Ik ben ook niet echt de drinker en na het lezen van die andere reacties,ben ik een droogstoppel,doch ik zie het belang van koolhydraatrijke drank tijdens lange duurlopen echt wel in,maar heb nooit dorst?Wanneer ik een duurloop van om en bij de 30 km doe drink ik ongeveer 800ml, daar moet ik mij toe dwingen,maar ik heb wel pijnlijke billen na 25 km en men heeft mij gezegt dat dat verbeterd als je de koolhydraten bijvuld! >Dus Jan wij gaan moeten leren zuipen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 19-02-09

Ik denk ook Jan dat dit te weinig is.
Doe ik min 30 km , dan drink toch MINSTENS 1 liter.
Het hangt er natuurlijk vanaf of je op die lange training al dan niet een begeleider mee hebt die je geregeld drinken kan aanreiken (tevens een goeie oefening om zo te leren drinken , als je dan op je marathon ook een begeleider mee hebt).
Ofwel kan je dergelijke lange training in ronden lopen , waarbij je na elke ronde een korte drinkpauze inlast.

Gepost door: plaatjes | 22-02-09

De commentaren zijn gesloten.