27-02-09

so far so good

We zitten nu ongeveer halfweg de marathontrainingen en tot nu toe verlopen die vlekkeloos . De vele km's worden goed verteerd , de hartslag zit laag en nog niks van pijn gevoeld , uitgenomen eens vermoeide benen , maar denk dat dit logisch is . Deze week nog maar 54km gelopen plus zondag " Oostende-Brugge " . Dat zal dus een weekske van slechts 70km worden , doch het was welgekomen . Het ziet er naar uit dat het dit jaar tegenwind zal worden Huilen , waarmee een snelle tijd toch iets moeilijker zal worden , maar 'k zal met mijn weblogt-shirt lopen , 't schijnt dat ge daar sneller mee loopt . Knipogen  Ik krijg hier nu en dan eens een reactie dat ik waarschijnlijk moe zal zijn tegen dat de marathon word gelopen . Nu deze week deed ik weer versnellingen (5*1000) , weer allen boven de 16km/h en de laatste 2 boven de 17km/h , maar dit zijn slechts km's . Natuurlijk word dit mijn marathontempo niet , maar tijdens mijn km's wandel ik gewoon en recupereer ik enorm snel . Mijn duurlooptempo ligt rond de 12km/h wat ook niet zo snel is , moest ik echt uitgeput zijn dan vertraagde ik het tempo wel , maar 't is echt niet nodig . Ik voel me goed zo . Vandaag nog een rustige duurloop gedaan (11km/h) , waarin een km op hartslag 160 , goed voor 15.9km/h . Van overtraining is er nog géén sprake , trouwens de zwaarste weken komen er nu aan . Vandaag trouwens eens met mijn vorige racers getraind , die zaten iets beter en ik denk zelfs Oostende - Brugge met deze te lopen . Is eigenlijk wel een enorm verschil met zo'n schoenen lopen , je loopt echt veel lichter . Nog een goede maand en de marathon staat voor de deur . Ik ben eigenlijk al aan het uitkijken naar de week ervoor en de marathon zelf . Ik zit namelijk met nog enkele vragen . Er zal tijdens de marathon redelijk snel gelopen worden en ik vind het nu al tijdens de duurlopen irriterend om met zo'n drankgordel te lopen . Is dit wel nodig om eigen drank mee te hebben ? In het boek Lore of the running staat dat koolhydraten innemen tijdens de marathon van enorm belang is , dus zou ik 2 a 3 w-cups willen meenemen , deze zijn vloeibaar en makkelijk te drinken , maar hoe neemt ge dat mee ? Dan nog de week voor de marathon , die koolhydraten stapelen of dat carboloaden of hoe noemt dat juist , hoe gaat dit juist in zijn werk ? Kan er iemand mij hierbij helpen ?

Ik heb mijn pr op de 10 miles aangepast , verleden jaar liep ik de 10 miles in 59m20s ipv 59m40s , wat word het dit jaar ?

10:23 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

succes Veel succes zondag!
We zien elkaar vast daar.

Doetagoe en de wind van achter he!!! ;-)

Gepost door: INvormTinneke | 27-02-09

Marathoneten zo ga ik het doen:
voor: 2 of 3 dagen extra koolhydraten eten (70 gr KH/kg lichaamsgewicht per dag).
tijdens: squeezy gellekes en water elke 10 km (testen tijden slange duurlopen). Tijdens de M moet je enkel een paar gellekes wegmoffelen. Als je nog vragen hebt, stuur je maar een mailtje.

Gepost door: Wim | 27-02-09

Veel succes! En trek die racers maar aan, ik vind het echt geweldige schoenen!

Gepost door: Wendy | 27-02-09

Veel succes zondag. De trainingen gaan goed dus...

Gepost door: natalie | 27-02-09

De commentaren zijn gesloten.