15-03-09

halve marathon sluis

Na de bijna looploze week stond de halve marathon van sluis op het programma . Ik was dus zeker uitgerust en hoopte op iets deftigs . Daar aangekomen zagen we dat er toch wind was , maar ik was van plan om aan 16km/h te starten en zien waar we zouden stilvallen . Na de start van de 10km plaats genomen op de 4de rij en rustig gestart . Iets te rustig , na 300m zag ik nog maar 15km/h staan en op die plaatselijke ronde was het nogal ambetant inhalen vond ik . Ik kon de schade nog beperken en de tweede helft van de eerste km haalde ik er nogal in . De eerste km zat op schema 3.46 , het tempo was gezet . Langs het water kwam ik na nog enkele inhaalmanoevres in een goed groepje terecht . De eerste 5km verliepen vlot alhoewel het tegenwind ( eigenlijk meer zijwind) was . We kwamen door in 18.45 (16km/h) .Vlak voor km 6 kreeg ik het moeilijk en moest het groepje laten gaan , ik volgde op een 50tal meter . Rond km 6 kwam het keerpunt aan het water , daar hadden we de wind mee ( weer van langs de zijkant) en de km's gingen vlotter . Ik probeerde terug naar het groepje terug te lopen en dit lukte me , al ging dit niet van een leien dakje . Terug bijgekomen een tijdje nodig gehad om te recupereren . De 10km passeerden we in 37.36 nog altijd aan 16km/h dus . Het groepje bleef samen en we haalde nu en dan snelstarters in . Aan km 16 kwam ik door in 1.00.33 nog goed voor 15.9km/h gemiddeld . Maar vanaf hier keerden we terug richting start en dit tegenwind , dit was lastig , het groepje viel uiteen en het was ieder voor zich . Met een man of vier bundelden we onze krachten tegenwind , 1 per 1 naar de kop . Twee km voor het eind moest ik er genadeloos af , het ging te snel , mijn beste pijlen waren verschoten . Maar ik wist dat ik een pr kon halen . Nog twee km op de tanden bijten . De finish komt in zicht ik kan nog iets versnellen en haal alles wat ik heb nog uit de kast en finish in 1h20m17s , ik ben tevreden , maar heb afgezien . Dit was de tweede wedstrijd met veel wind ( lastiger dan Oostende - Brugge vond ik ) , hopelijk in Rotterdam géén wind .

18:47 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Prachtig gelopen, wat een tijd zeg!!

Gepost door: Wendy | 15-03-09

wind Heel mooie tijd. En er was ook wat meer wind dan in Oostende Brugge.

Gepost door: sandra | 15-03-09

Mooi gedaan hoor in niet gunstige omstandigheden.

Gepost door: natalie | 15-03-09

Mooi! Zal hier als eerste niet vrouw (populairen) ook iets plaatsen. Heel sterk gelopen van je. Je ziet dat die trainingsmethode iets opbrengt hé. Je moet talent hebben ook natuurlijk!
Proficiat!

Gepost door: Francis | 15-03-09

super! in Rotterdam alleen maar wind mee! (heb jij dat wel nodig ?? ;-) )
Knap gelopen maateke!

Gepost door: geert zelf | 16-03-09

Knappe tijd Mooi zo. Op naar een spetterende marathontijd. 2u5?. Succes!!

Gepost door: Wim | 16-03-09

sterk inderdaad veel wind, vooral op het einde maar wat een sterke wedstrijd heb je gelopen, lossen terugkeren en doorbijten tot het einde.Sterk !

Gepost door: wim | 16-03-09

top supertijd Jan!! gefeliciteerd!!

Gepost door: RunningRonald | 16-03-09

Knap!! Je hebt een zeer mooie wedstrijd gelopen hoor,heel knap en wat een tijd.Het was nog een lastig parkoer met veel wind.

Gepost door: anita | 16-03-09

super fantastische tijd gelopen in sluis.
na een moeilijke week zoiets presteren is super.
nog 10 dagen vollen bak, en dan mag je beginnen aan de supercompensatie, een zalige tijd. dan nog alles uitpersen in 1 dag.
succes in rotterdam

Gepost door: patricia | 16-03-09

1:20:17 .. wow !! Tip : City Pier City Halve Marathon ; een zeer snel parcours in Den Haag.

Gepost door: Bjorn | 17-03-09

De commentaren zijn gesloten.