19-03-09

Het kort in

De voorlaatste trainingsweek is bezig , na de zeer rustige week heb ik weer echt goesting om der in te vliegen . Maandag was er nochtans lichte paniek . Daags na Sluis liep ik 's ochtensvroeg naar mijn werk , het normale hersteltempo en had géén pijnlijk gevoel . Maar naar de middag toe was ter hoogte van het scheenbeen van mijn linkerbeen , maar dan langs de buitenkant alles stijf en een pijnlijk gevoel . Ik dacht aan een ontsteking en heb direct ontstekingsremmers genomen . Ik had nochtans géén pijn tijdens het lopen , alleen tijdens het gewoon gaan . Vandaag was dit gevoel weer weg . Nu we zo dicht bij de marathon zitten kan ik elk pijntje wel missen . Liever sta ik aan de start zonder enig ongemak . Ook beginnen de twijfels toe te slaan , ben ik genoeg getraind , kan ik dat tempo aan ? Ik liep wel een goeie halve marathon , maar dat is geen garantie voor een goeie marathon . Na flanders field (3h06m42s) liep ik mijn 2de beste halve marathon (1h21m30s) en daar deed ik slechts 1m13 van af , dus zoveel beter zit ik momenteel niet . Ook zit ik emotioneel nog altijd in de knoop . Het enigste referentiepunt waar ik vertrouwen in heb is , is mijn hartslag , zo liep ik vandaag 16km aan 12.7km/h met hartslag 142 , wat voor mij laag is , ik kon zelfs de 13km/h behouden onder hartslag 150 . Ik hoop dus om onder hartslag 160 te kunnen lopen . Deze week is nog goed voor 108 km , volgende week 77 en daarna platte rust . Ben er eigenlijk ook nog niet uit aan welk tempo precies te starten . Durf ik beginnen aan 15km/h en zie hoe ik doorkom aan de helft of ga ik gewoon voor onder de drie ? Denk dat ik het pas de dag zelf ga beslissen , veel hangt ook af van dingen die je niet in de hand hebt . Nog 16 dagen en dan weten we het er vanaf gebracht hebben , i cant wait !

18:46 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Drie uur. Zit er zeker in Jan! Als je zeker wil spelen, vertrek dan niet aan 15 per uur, maar ietsje sneller dan 14 (4'10") of zo. Halfweg doorkomen aan 1h28' en als het gevoel dan nog heel goed is, versnellen. Maar nog niet voluit omdat km 35 zal bepalen wat je eindtijd wordt. Als het daar nog goed zit, kan je nog wat versnellen. Het zal lastig zijn, maar denk dan aan je laatste km's in Sluis. Gewoon doorbijten, wat je ook voelt. Dan loop je mss 2h55'.
Als je sneller vertrekt, zal je sneller de man met de hamer tegenkomen. Hoe lang ga je er dan tegen kunnen vechten denk je?
Gezien je tijd in Sluis moet je 2h50' aankunnen, maar omdat je nog niet onder de drie uur gelopen hebt, zou ik op zeker spelen.
Dat ga ik ook doen in Parijs...

Gepost door: Francis | 20-03-09

3u 't enige wat mij verbaast is dat je nog niet onder die tijd gelopen hebt. Maar in Rotterdam ga je dit veranderen, zeker weten!

Gepost door: geert zelf | 20-03-09

rotterdam Jan, eerst en vooral : hoedje af voor je prestatie in Sluis.. je tijd doet vermoeden dat je veel in huis hebt voor de marathon..
ik loop ook in Rotterdam.. misschien kunnen we daar samen lopen.. ik ga ook voor die sub 3 uur.. maar alleen zal ik rustiger starten.. ik ben gekend (vraag het maar aan CLint Lenaerts) als eens "konstante" loper.. ik heb in Eindhoven 2008, gewoon een zo egaal mogelijk tempo gelopen.. enkel de laatste 5 K, had ik wat verloren.. Clint is toen tot aan 31K bij mij gebleven, en toen heb ik hem laten gaan.. door een stomme onoplettenheid tussen 36K en 39 K heb ik mijn sub -3 marathon verloren..
IN Rotterdam ga ik op hetzelfde stramien door.. ik wil 10K passeren onder 42', 21 K onder 1'29 , 32 K (20 miles - heel belangerijk punt..) onder 2'16, om de laatste 10.195 km te lopen onder 44'...maar dat is de theorie..(die ik bijna in praktijk bracht in Eindhoven)..
natuurlijk doe jij wat je wil, ik wil je mijn gedacht niet opleggen.. maar Francis heeft het wel bij het rechte eind... speel op zeker, start behouden en je loopt zeker onder 3'00...

Gepost door: Vince | 20-03-09

Bovenstaande commentaren spreken voor zich, heel veel succes bij de laatste voorbereidingen!

Gepost door: Wendy | 20-03-09

Rotterdam onder de 3 uur ! dat moet je wel kunnen
wie weet loop ik wel een eindje mee

Gepost door: Hans en Heidi | 22-03-09

dat gaat lukken Jan die -3uur,dat gaat je lukken,alvast veel succes gewenst!!!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 23-03-09

Succes Succes in Rotterdam...ge gaat da goe doen...
We duimen

cisse en fie

Gepost door: Cisse en Fie | 25-03-09

die 3 uur gaat eraan ik duim voor u, en voor een ideaal lenteweertje (dit laatste lijkt alvast goed te komen)

Gepost door: joost | 30-03-09

Mocht ik van u zijn zou ik niet aan 15 km/u starten maar je wedstrijd een beetje indelen zoals Francis en Vince voorstelden. Je ziet wel hoe de form van de dag is maar ik denk dat het je zal lukken!

Gepost door: Spencerwoman | 30-03-09

De commentaren zijn gesloten.