30-03-09

Het word warmer

Ja ja , letterlijk en figuurlijk Lachen , m-day nadert met rasse schreden . Ondertussen is het " zware trainingsschema " gepasseerd en zitten we in de makkelijkste week , de rustweek . Ik was er eerlijk aan toe hoor aan die rustweek , het begon ferm mijn kl**** uit te hangen . De laatste 2 weken wer er minder gelopen dan op 't schema stond , maar ik hoop toch van genoeg getraind te hebben . Enfin , we zien wel . Ik zit momenteel aan 936 trainingskm's in 57 trainingen , waarvan 4 dertigers (30,32,32 en 36) , 8  + 20-ers en 20 trainingen boven de 15km . Hopelijkkan het harde labeurwerk zich omzetten in iets moois . Het enige wat we weer niet in de hand hebben is het wee ; Niet toevallig geven ze voor dit weekend weer net warmer weer uit , waar we bijna de godganse marathonvoorbereiding géén zon gezien hebben . 't is wel leuker om in het zonnetje te lopen , maar beste vrienden zijn we niet , toch niet in wedstrijdtempo . Meerdere reacties raden me aan niet aan 15km/h te starten , dat gaan we dan ook niet doen , we starten iets sneller Tong uitsteken . Grapje natuurlijk , ik zie wel hoe hoog mijn hartslag gaat , die zal het tempo wel bepalen .

Mijn grootste zorg gaat uit naar het meenemen van een paar w-cups , ik zie er tegenop om die mee te zeulen onderweg , maar er zal niks anders op zitten , het is misschien iets psychologisch (kheb ze misschien niet nodig) , maar het motto baat het niet ..... Drank staat er genoeg op het parcours , om de 5km is zeker meer dan genoeg . Voor de rest houd ik het deze week gewoontjes , ik lees hier en daar van carboloading , maar speurend op het net vond ik niet specifiek wat dit feitelijk inhield qua eten zelf en een spaghetti of twee de dagen ervoor zal dus genoeg moeten zijn om de motor draaiende te houden .

20:08 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-03-09

Het kort in

De voorlaatste trainingsweek is bezig , na de zeer rustige week heb ik weer echt goesting om der in te vliegen . Maandag was er nochtans lichte paniek . Daags na Sluis liep ik 's ochtensvroeg naar mijn werk , het normale hersteltempo en had géén pijnlijk gevoel . Maar naar de middag toe was ter hoogte van het scheenbeen van mijn linkerbeen , maar dan langs de buitenkant alles stijf en een pijnlijk gevoel . Ik dacht aan een ontsteking en heb direct ontstekingsremmers genomen . Ik had nochtans géén pijn tijdens het lopen , alleen tijdens het gewoon gaan . Vandaag was dit gevoel weer weg . Nu we zo dicht bij de marathon zitten kan ik elk pijntje wel missen . Liever sta ik aan de start zonder enig ongemak . Ook beginnen de twijfels toe te slaan , ben ik genoeg getraind , kan ik dat tempo aan ? Ik liep wel een goeie halve marathon , maar dat is geen garantie voor een goeie marathon . Na flanders field (3h06m42s) liep ik mijn 2de beste halve marathon (1h21m30s) en daar deed ik slechts 1m13 van af , dus zoveel beter zit ik momenteel niet . Ook zit ik emotioneel nog altijd in de knoop . Het enigste referentiepunt waar ik vertrouwen in heb is , is mijn hartslag , zo liep ik vandaag 16km aan 12.7km/h met hartslag 142 , wat voor mij laag is , ik kon zelfs de 13km/h behouden onder hartslag 150 . Ik hoop dus om onder hartslag 160 te kunnen lopen . Deze week is nog goed voor 108 km , volgende week 77 en daarna platte rust . Ben er eigenlijk ook nog niet uit aan welk tempo precies te starten . Durf ik beginnen aan 15km/h en zie hoe ik doorkom aan de helft of ga ik gewoon voor onder de drie ? Denk dat ik het pas de dag zelf ga beslissen , veel hangt ook af van dingen die je niet in de hand hebt . Nog 16 dagen en dan weten we het er vanaf gebracht hebben , i cant wait !

18:46 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

15-03-09

halve marathon sluis

Na de bijna looploze week stond de halve marathon van sluis op het programma . Ik was dus zeker uitgerust en hoopte op iets deftigs . Daar aangekomen zagen we dat er toch wind was , maar ik was van plan om aan 16km/h te starten en zien waar we zouden stilvallen . Na de start van de 10km plaats genomen op de 4de rij en rustig gestart . Iets te rustig , na 300m zag ik nog maar 15km/h staan en op die plaatselijke ronde was het nogal ambetant inhalen vond ik . Ik kon de schade nog beperken en de tweede helft van de eerste km haalde ik er nogal in . De eerste km zat op schema 3.46 , het tempo was gezet . Langs het water kwam ik na nog enkele inhaalmanoevres in een goed groepje terecht . De eerste 5km verliepen vlot alhoewel het tegenwind ( eigenlijk meer zijwind) was . We kwamen door in 18.45 (16km/h) .Vlak voor km 6 kreeg ik het moeilijk en moest het groepje laten gaan , ik volgde op een 50tal meter . Rond km 6 kwam het keerpunt aan het water , daar hadden we de wind mee ( weer van langs de zijkant) en de km's gingen vlotter . Ik probeerde terug naar het groepje terug te lopen en dit lukte me , al ging dit niet van een leien dakje . Terug bijgekomen een tijdje nodig gehad om te recupereren . De 10km passeerden we in 37.36 nog altijd aan 16km/h dus . Het groepje bleef samen en we haalde nu en dan snelstarters in . Aan km 16 kwam ik door in 1.00.33 nog goed voor 15.9km/h gemiddeld . Maar vanaf hier keerden we terug richting start en dit tegenwind , dit was lastig , het groepje viel uiteen en het was ieder voor zich . Met een man of vier bundelden we onze krachten tegenwind , 1 per 1 naar de kop . Twee km voor het eind moest ik er genadeloos af , het ging te snel , mijn beste pijlen waren verschoten . Maar ik wist dat ik een pr kon halen . Nog twee km op de tanden bijten . De finish komt in zicht ik kan nog iets versnellen en haal alles wat ik heb nog uit de kast en finish in 1h20m17s , ik ben tevreden , maar heb afgezien . Dit was de tweede wedstrijd met veel wind ( lastiger dan Oostende - Brugge vond ik ) , hopelijk in Rotterdam géén wind .

18:47 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

11-03-09

getraind

Vandaag na het dagje Antwerpen dan toch getraind . De benen voelden uitgerust na 2 dagen niks doen , 't was eens iets anders . Eerste 7km aan +-10.7km/h de volgende 7 iets sneller Knipogen . De recuperatie tussen de snelle km's (3.45) en minder snelle km's (4.08) ging vrij vlot . De hartslag ging vrij makkelijk naar beneden .

Na de marathon zal er iets minder gelopen worden , maar toch heb ik de eer te mogen vermelden dat ik uitgenodigd ben om wreldberoemde marathon Geert te vergezellen in de 12 uur van Den Haag . Zijn er nog bloggers die een team op poten kunnen zetten , kwestie van een beetje competitie te hebben ? Ook lijkt me dit een prima wedstrijd om eens met elkaar te kunnen babbelen , tijd zat tijdens die 12 uur , je loopt met zijn zessen , dus ik gok dat elk lid van ons team ongeveer 40 minuten heeft om te recupereren van zijn +-2km en nog wat te praten . Who dares ?

20:13 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-03-09

De laatste loodjes

Wegen het zwaarst zeggen ze en het voelt ook zo aan . Ik moet toegeven dat hoe raar het ook klinkt , ik het lopen een beetje beu begin te worden . Het word hoog tijd dat de marathon van start gaat . Zaterdag niet gelopen , er stond 13km op het schema in hersteltempo , maar wegens ganse dag voetbal kijken had ik er effentjes geen zin in . Zondag wel mijn 32-er gelopen aan gemiddeld 11.8km/h , maar wat een rotweer !!!! Maandag ook weer niet gelopen , hier liet ik 12km aan mij voorbij gaan Verstomd , 'k had eigenlijk nog teveel werk thuis en dat ging voor . Straks doe ik wel mijn versnellingen 4*3000 aan marathontempo . Nu een beetje rusten is ook trainen heb ik ergens eens horen zeggen . Als zondag goed gelopen word is dat allemaal snel vergeten en ze geven redelijk weer uit , helaas wel wind , maar we zien het zitten .

update : Had geen goesting om in de regen te lopen en ik bleef maar uitstellen zodanig dat ik dinsdag ook niet liep , misschien vanavond , maar 't zal weer laat zijn . Moet voor het werk 2 dagen naar Antwerpen en weet niet juist hoe laat ik thuis kom . Het zal een minder weekje worden , maar toch met minstens 21km .

12:59 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-03-09

zware week

Ik zit momenteel in mijn zwaarste trainingsweek voor Rotterdam , 110 km moeten er passeren . Met een 32-er op zondag loopt dat natuurlijk snel op . Deze week reeds drie trainingen gedaan , maandag 16 , dinsdag 14 en vandaag 18km . Vandaag moest aan 5.30/km gelopen worden , het werd iets sneller 5.12/km gem hartstlag 134 . Terloops eens een km aan 14km/h gelopen , gemiddelde hartslag 153 , zit dus goed . Morgen tempoloop , ik probeer eens 10km aan 14km/h te lopen . Er zijn problemen met mijn nieuwe schoenen , de steunzolen voelen niet zo goed aan als in de oude trainingsschoenen , de eerste 10km zit er altijd zo'n spanning op mijn rechterscheenbeen , voorlopig gebruik ik dus terug mijn oude en als 't heel traag is misschien die nieuwe . Volgende week een minder zware week met als afsluiter de zwinsteden halve marathon en hopelijk nu de wind langs achter . Doel onder de 1h24 .

19:27 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

02-03-09

Hoera !!! 59.58

Dan toch onder het uur gedoken Stoer , juist twee seconden eronder , 1.00.05 was mijn bruto tijd , klinkt toch mooier als ge kunt beginnen met 59 hé !!!!

Update : vanavond nog een 10mile uitgelopen maar deze keer aan 5.40/km

16:47 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |