26-04-09

(h) antwerpen

De droom om in Antwerpen een betere marathon te lopen viel al vlug in duigen . Plaats genomen bij de pacers van 3.00h , maar na 2km werd het me duidelijk dat die te snel liepen , mijn gemiddelde was toen 14.6km/h , dus me terug laten zakken en op hartslag 160 lopen . De km's gingen goed 4.10 a 4.15 . Na 5km kwam de pijn aan de onderkuit lichtjes opspelen en beetje per beetje werd het pijnlijker tot aan km14 waar ik opgaf . Zo verder lopen had toch géén zin . Dan nog 6km wandelen tot aan de ehbo post en van daaruit met de bus richting finish om de andere deelnemers te zien finishen . Het deed wel pijn toen ik ze rond drie uur onder de boog zag lopen . Eén om te vergeten dus . Nu dus rusten en hopen dat het niet te ernstig is .

17:21 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

24-04-09

Eten

Een van de fouten die ik waarschijnlijk maakte in de voorbereiding van de marathon was het voedsel . Met een spaghetti alleen lukte het dus niet , niet dat ik nu onder de drie uur ga lopen , maar kheb dan toch weer iets dat ik kan uitschakelen van de meerdere redenen . Op de site van het kempisch triatlonteam staat een driedaags menu dat ik aan het volgen ben en ik moet zeggen dat ik toch moet duwen om dit alles binnen te krijgen . Het gratis nummer blijkt nu toch niet gratis te zijn , maar ik kan toch nog aan vordeeltarief ( nou ja ) 38 euro meedoen . Kon het eigenlijk ook afwimpelen en niet meedoen , maar het kietelt toch om te weten of ik hem sowieso nog zou kunnen uitlopen . Met 3h10 - 3h15 ben ik tevreden en denk niet dat er eigenlijk meer zal inzitten . Ik ben namelijk al voluit gegaan in Rotterdam en weet niet of ik nog genoeg reserve zal hebben . Dinsdag liep ik 15km waaronder 5 aan 14km/h en tijdens de laatste drie km (uitlopen) , kreeg ik plots een ambetant gevoel in de onderkant van mijn rechterkuit . Uit angst heb ik de rest van de week voor rust geopteerd en de pijn behandeld met ijs . Vandaag is het al beter , maar ik loop toch nog niet . Het jammerste aan Antwerpen zal toch de mindere opkomst van het volk zijn . Ik lees op forums dat de laatste km's de eenzaamste zijn , waar in Rotterdam ze daar precies rijen dik stonden . De racers blijven ook thuis , ik loop met mijn trainingsschoenen . Hopelijk deze keer géén blaren . En wie weet misschien heb ik toch een goeie dag en kom ik mc hammer niet tegen .

09:58 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-04-09

Marathon Antwerpen

Na de ontgoocheling van Rotterdam , die toch groter was dan het lopen van een nieuw pr had ik al gedacht om nog eens te proberen in Antwerpen . Maar daar deze echter te vroeg erna kwam had ik mijn zinnen er al niet echt meer op gezet . Maar verleden week viel mijn oog op de blog van Marathonman Steven en die had nog een gratis borstnummer over . Na wat wikken en wegen heb ik toch een reactie gezet op zijn blog en zo ben ik toch van plan Antwerpen te lopen . Wat het gaat worden is koffiedik kijken . Wat ben ik nog waard ? Veel bijgetraind heb ik niet , daar ik de eerste week na Rotterdam niets meer liep . Verleden week liep ik slechts 3 maal met zondag meegerekend , toen liep ik nog een 32-er , goed voor 70 km . Nu zou ik dus weeral moeten rusten , maar 'k ga toch nog wat km's bijlopen . Ben toch van plan om te startten met de pacers van drie uur , je weet maar nooit , als ik me niet goed genoeg meer voel haak ik gewoon af en geniet van de rest van het parcours .

10:37 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

13-04-09

herbegonnen

Vandaag , na 7 looploze dagen de loopsloefen terug aangetrokken . Vol moed de gavers ingetrokken om te zien wat we nog in de benen hebben na Rotterdam . Na een 7tal km kwam ik Trimmer Steven tegen en we liepen samen tot ik 10.5km had ( gem.13km/h) . Steven ging vanaf hier versnellingen doen 10x500 , deze heb ik meegedaan onder het motto met twee gaat makkelijker dan alleen . Het gign redelijk vlot voor allebei , mijn traagste was 1.52 , de snelste 1.37 , de meeste rond de 1.41 , snel genoeg voor een eerste intervaltraining . Alhoewel de recuperatie tussen de versnellingen goed ging . Daarna terug naar huis gelopen zodoende had ik 17.5km in de benen en nergens last van , we zijn dus herbegonnen , maar wel voor het kortere werk nu .

10:15 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-04-09

Rotterdam marathon uit ander perspectief

Hallo , hier zitten we dan achter de pc met een smile tot in Tokio , ja we hebben het er goed vanaf gebracht en het was een leuk terugzien met vele bloggers , al was dit kort . De marathon zelf dan . Een 40-tal minuten voor de start namen we al plaats in het startvak c , waar we eigenlijk vlakbij de startmatten stonden . Iets voor de start begon de iets donker hemel opeens op te klaren en stak het zonnetje er opeens door . Leuk voor de toeschouwers , maar toch iets minder voor mezelf . Ik ben nu niet zo'n warmteloper . Na Lee Towers gebrabbel ging het kanon af en weg waren we . Ik had me voorgenomen om Vincent te volgen die strikt voor de drie uur zou lopen . Maar na een drietal km was ik hem al kwijt , ik kon me niet inhouden . Met de warmte erbij gokte ik dat mijn hartslag een 5tal slagen hoger zou liggen en zo liep ik op hartslag 165 . Misschien was dit al fout nummer 1 . Na een 5tal km settelde ik me in een groepje van een man of 8 , die ik moeiteloos kon volgen tot de 2de maal aan de Erasmusbrug . Ik had me voorgenomen om daar trager te lopen en in die km waar de brug in lag liep ik aan 13km/h en hield ik mijn hartslag laag . Daarna weer gewoon de km's aan 4.08 proberen te lopen . Aan elke post heb ik 1 a 2 bekers water gedronken , dus de fout te weinig gedronken heb ik niet gemaakt . Misschien had ik hier beter nu en dan extran genomen . Pas aan km 30 gingen de kmtijden naar omhoog . Aan km35 had ik zelfs nog 2minuten voorsprong op het schema van drie uur . Maar toen kwamen toch krampen opdagen en heb ik tot tweemaal toe moeten wandelen . De laatste 7km waren dus zwaar , maar ben toch blij dat ik niet opgegeven heb . De energie was gewoon op , géén vetverbranding , de motor stond droog . Ben uiteraard tevreden met die tijd , het kon erger geweest zijn , maar ik moet zeggen het was een hele leuke marathon , overal aangemoedigd . Het is niet dat ik hier nu zit te kwijnen in een hoekje , ik heb er weeral uitgeleerd , volgende keer probeer ik opnieuw !!!!

marathon rotterdam

18:10 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

05-04-09

ontgoocheling , maar toch pr

Wat eigenlijk dé afwerking van een goede voorbereiding moest zijn , is afgelopen op een sisser . Eigenlijk ahd ik al zo'n voorgevoel met het iets warmere weer dat ze uitgaven , maar daar alleen kan ik het niet op steken ; Infeite ben ik gewoon géén marathonloper , ok , ik liep hem wel uit maar te traag naar mijn gedacht . Waar liep het fout ? Een beetje overal waarschijnlijk , misschien te snel gestart ? Weeral te weinig gedronken , want twee maal moeten wandelen wegens krampen , géén zonneloper , wel zonneklopper Lachen . Misschien toch te weinig km's getraind ? Of gewoonweg niet het juiste karakter om een marathon te lopen ? Tot 30km kon ik niet klagen al ging de 2de maal over de erasmus een stuk trager . Maar de marathon begint pas aan 30 en vanaf daar ging het bergaf ( figuurlijk dan wel ) . Ik heb zelfs gedacht aan opgeven , maar dat kon ik mezelf niet aandoen . Ik heb afgezien , meer dan in de vorige marathon . Totaal verkrampt kwam ik over de finish , de weg naar de kleedruimte was nog lastiger dan de marathon zelf , op zeker moment kon ik géén kant meer op , zo verkrampt was ik . Nu is het al iets beter , alleen ligt mijn linker voet open met 1 grote blaar op onderkant voet en drie blaren op mijn tenen . Op mijn rechtervoet een ferm rode plek , waarschijnlijk een adertje die het begeven heeft . Ik had de marathon wel anders verwacht , maar je hebt niet alles in de hand , dat is misschien het leukste eraan . Knipogen  Het is gepasseerd en we hebben gefaald , je moet er eerlijk in blijven , volgende keer misschien beter .

Eindtijd 3h04m09s .

 

20:26 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

02-04-09

finito

Het is over and out , gisteren de laatste loopbewegingen voor Rotterdam uitgevoerd , een 14tal km met een 2km lange versnelling aan 14km/h en dat was het dan . Nu rest nog drinken , rusten en pasta eten . De laatste weervoorspellingen geven een 14tal graden voor zondag , we kunnen ons nergens meer achtersteken , ideale voorbereiding , ideaal weer , als het nu niet lukt dan zit het gewoon niet in mij . Mijn voorzichtige pronostiek 2.58 hoop ik , als het maar met een 2 begint . Wat denken jullie ?

08:43 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |