03-05-09

afzien in dwars door desselgem

Vanmorgen eens gaan proberen met de gavertrimmers gaan lopen en zien of de pijn die weg is niet zou wederkeren . Het was goed er kwam géén pijn , zelfs niet de tweede ronde waar er toch deftig werd versneld . Deze training was weer goed voor 13km , vorige maand slechts 84km gelopen en de conditie is niet meer zo goed als tijdens de marathontraining waar het pr op de halve marathon en ook de marathon verbeterd werd . Vanmiddag was er te Desselgem de keuze uit 2.5km , 5km en 10km . Na lang wikken en wegen werd het de 5 en de 10km . Vorig jaar liep ik er de 2.5km en won die , maar ik had bijlange die snelheid van toen niet in de benen . Dus gewoon uit curiositeit eens beide afstanden testen . Ik kan al zeggen dat het gene vetten was , maar positief was dat er weer geen pijn aanwezig was . Op de 5km die volgens garmin 5.13 was haalde ik de 10de plaats in een beschamende 18m30s (16.7km/h). Ik moet hier wel zeggen dat ik meeging met de eersten en ik niet meer van die eerste km gerecupereerd ben . Vijfentwintig minuten later stond ik aan de start van de 10km die 10.3 bleek te zijn . Daar had ik een klein probleem bij de start , ik kon geen snelheid halen wegens krampen in de kuiten ( waarschijnlijk door het afkoelen na de 5km ) , dus de 2de km pas iets kunnen versnellen . Tot aan km 5 ging het nog redelijk , maar toen werd het verval groot . Gewoon op karakter blijven lopen en geeindigd in 40m4s(15.4km/h) . Al een eind geleden dat ik zo zwak presteerde , maar 'k had er ook al een 5km op zitten , dat telt dus ook wel mee . We weten weeral waar aan gewerkt , maar niet getreurd , mijn eerstvolgende wedstrijd zal pas de 12 uur estafetteloop in Den Haag worden , daar moet er gevlogen worden !!!!!

19:01 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ik vind dit erg knap Niet zo bescheiden je hebt dat erg mooi gedaan en twee wedstrijden na elkaar, dan is het toch normaal dat je gaat dimmen,het is allemaal in het rood geweest waarschijnlijk!
grt
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 03-05-09

twee wedstijden lopen is inderdaad héél zwaar...al bij al toch nog degelijk gelopen.

Gepost door: natalie | 03-05-09

12uurs kan niet altijd meezitten Jan, toch goed gelopen! Kijk, nu heb je alle tijd om je op te laden voor Den Haag!! Komt helemaal goed en één ding, het wordt reuze gezellig!

Gepost door: Ronald | 03-05-09

2 wedstrijden vlak na elkaar, die kan je niet allebei top lopen, toch knap gedaan hoor!!!

Gepost door: Wendy | 03-05-09

Den Haag yep, 't is pas tegen einde juni dat je er terug moet staan! Meevaller wel dat je geen pijn meer voelt!

Gepost door: geert | 04-05-09

Amai,het is toch niet om beschaamd te zijn als je al kan lopen aan een 16,7 km/u,het zijn er velen die daar van kunnen dromen.

Gepost door: anita | 07-05-09

Desselgem Heb daar vorig jaar ook erg afgezien op die 5km. Heel vreemd om op zo'n korte afstand jezelf volledig op te blazen.

Gepost door: Carlos | 09-05-09

De commentaren zijn gesloten.