29-05-09

sinksenjogging

Vandaag stond de vierde wedstrijd in een korte tijdspanne op de agenda , het wedstrijdritme op kortere afstand is er weer . 11.2 km stond me deze keer op te wachten . De bedoeling was om eens de 17km/h te proberen te behalen , maar daarvoor moet ik echter constante km's proberen te lopen , maar weeral te snel gestart en misschien nog te weinig gerecupereerde benen , al mag dit geen excuus zijn . De eerste km in 3.19 en dan weet je het wel , dan nog 10 km volhouden en recupereren waar het kan . Ik kan niet klagen , geen enkele km onder de 16km/h en de laatste 200m nog aan 18.4km/h . Goed voor een top 10 plaats ( ik denk 9de ) met een tijd van 40m33s (16.57km/h) . Al bij al content , de 17km/h zal nog een tijdje moeten wachten . Nu pieken naar Den Haag .

22:47 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-05-09

dwars door de zilten

Vandaag stond dwars door de zilten op het programma , de 3.5km wel te verstaan , 14km is momenteel nog te lang . Bedoeling was echt voluit te gaan . Jammer genoeg startte de 14km samen met de 3.5km en zie je niet echt in welke positie je loopt . Nu , het was weer hetzelfde probleem als verleden jaar , velen stonden voor de startlijn en met veel moeite kreeg de official ons 5 meter achteruit . Om 19h ging het startschot af . Ik startte op de 2de rij . De start was lichtjes bergop en ik nestelde me zowat in 20ste positie . Eens bovenaan draaiden we rechtsaf en begon ik in te halen . De eerste km passeerde ik in 3.08 . Het ging vlot ik verzuurde niet echt , de tweede km ging natuurlijk trager , zo snel ben ik nu ook niet , maar nog altijd vlotte ademhaling (km 2 3.23) . De derde km kon ik een groepje inhalen nog altijd vlot lopend (3.26) , hier was er wel tegenwind . In de laatste 500m kon ik nog 2 man inhalen die op de 3.5km liepen . Ik eindigde als derde met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 18km/h . Een geslaagde test zou ik zeggen .

22:49 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-05-09

Watewyloop Tielt

Na de goede wedstrijd in zandvoorde , zag ik het wel zitten om in Tielt er volledig voor te gaan . Dot was buiten het goede weer gerekend , warm weer is één van mindere favorieten tijdens het lopen . Ook het parcours was niet van de poes , 4 ronden waar het zoeken was naar een stukje vlak . Niet dat het zo omhoog ging , maar genoeg om géén grote snelheden te halen , toch niet door mezelf Schamen

We startten met een rondje op de piste en ik startte iets minder snel de eerste km (3.26) , maar zag na twee km reeds de bui hangen , hier zou geen grootse prestatie geleverd worden . Km's 3 en 4 zakte het tempo en gans de wedstrijd was het zoeken naar het juiste ritme . Maar je probeert er toch het beste van te maken . Ronde 2 en 3 iets proberen te recupereren en de laatste ronde er nog het beste van gemaakt . Ik kwam aan in 37.42 voor 9.7km , gezien het parcours en de warmte vind ikzelf dit vrij goed voor mijn doen , het kan niet altijd feest zijn hé . Op naar woensdag , hopelijk daar iets minder warm .

21:42 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-05-09

keignaertloop

Ik weet niet hoe het komt , maar vandaag had ik er echt zin in om nog eens wedstrijd te lopen . Om 18h richting Zandvoorde getrokken . En onderweg zit je dan na te denken , hoe loopt het vandaag af ? Mijn doel was toch weer eens de 16km/h te halen , daar kon ik al vrede mee nemen . Om 19h30 was de start en door te laat in het startvak plaats te nemen stond ik zowaar op de 6 a 7de rij . Met een recht bocht na 20m verre van ideaal . De eerstvolgende rechte lijn begon ik met inhalen tot ik dacht bij een groepje te zitten die ik gans de wedstrijd zou kunnen volgen . Helaas liep het niet zo . De eerste km was snel (3.16) , de tweede al iets minder snel (3.32) en hier had ik het al begrepen , ik loop hier niet op mijn plaats . Het groepje laten gaan en hopen dat er zo vlug mogelijk anderen naderen om toch niet alleen te moeten lopen . Het duurde toch een tijdje , maar ik hield redelijk stand km 3 (3.36) en km 4 (3.38) . In de vijfde km kreeg ik een dipje en moest toch eventjes snelheid verminderen (3.46) . Tijdens km 6 (3.42) bij het ingaan van de laatste ronde kwam ik erdoor en zag dat ik terug naderde op twee man voor mij . Tijdens km 7 (3.36) liep ik het gat dicht en recupereerde even en met nog iets meer dan 2km te gaan nam ik de kop over en voelde dat er gelost moest worden . Km 8 over het gras ging weer iets minder snel (3.39) , maar nog snel genoeg en de laatste km (3.32) had ik nog over en kon terug versnelleen kwam binnen als 12de van de 230 deelnemers . Een goeie 16.7km/h gemiddeld , ik was tevreden , stukken beter dan in Desselgem . Op naar Tielt dus .

23:27 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-05-09

Update

Ik moet toegeven , erg fanatiek word er op dit moment niet getraind , maar er word wel nog gelopen . De bedoeling was om weer snelheid te halen om terug op een degelijk niveau te lopen op de 5 tot 10km . Sedert dwars door Desselgem werden slechts 130km gelopen . Voornamelijk duurlopen , slechts 1 maal geintervald 10*500m en die werden allen boven de 18km/h gelopen . Langere intervallen zijn achterwege gebleven . Meerder malen werden er wel tempolopen gedaan van 5-8 km aan 14km/h . Gisteren tijdens de training van 14km drie maal een km versneld , goed voor 3.53 - 3.22 en 3.47 . Ik ga iet wat meer wedstrijden lopen , dat is ook interval , maar dan wel lang . Op mijn lijstje staat ondermeer de keignaertloop (9km) - watewyloop (10km) - dwars door de zilten 3.5 (voluit) en de 14km ( haas ) - de sinksenjogging ( afstand niet gekend , nieuw parcours ). Hiermee hoop ik weer wat wedstrijdritme mee op te doen , maar ik zie het enorm zitten .Knipogen

11:29 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-05-09

afzien in dwars door desselgem

Vanmorgen eens gaan proberen met de gavertrimmers gaan lopen en zien of de pijn die weg is niet zou wederkeren . Het was goed er kwam géén pijn , zelfs niet de tweede ronde waar er toch deftig werd versneld . Deze training was weer goed voor 13km , vorige maand slechts 84km gelopen en de conditie is niet meer zo goed als tijdens de marathontraining waar het pr op de halve marathon en ook de marathon verbeterd werd . Vanmiddag was er te Desselgem de keuze uit 2.5km , 5km en 10km . Na lang wikken en wegen werd het de 5 en de 10km . Vorig jaar liep ik er de 2.5km en won die , maar ik had bijlange die snelheid van toen niet in de benen . Dus gewoon uit curiositeit eens beide afstanden testen . Ik kan al zeggen dat het gene vetten was , maar positief was dat er weer geen pijn aanwezig was . Op de 5km die volgens garmin 5.13 was haalde ik de 10de plaats in een beschamende 18m30s (16.7km/h). Ik moet hier wel zeggen dat ik meeging met de eersten en ik niet meer van die eerste km gerecupereerd ben . Vijfentwintig minuten later stond ik aan de start van de 10km die 10.3 bleek te zijn . Daar had ik een klein probleem bij de start , ik kon geen snelheid halen wegens krampen in de kuiten ( waarschijnlijk door het afkoelen na de 5km ) , dus de 2de km pas iets kunnen versnellen . Tot aan km 5 ging het nog redelijk , maar toen werd het verval groot . Gewoon op karakter blijven lopen en geeindigd in 40m4s(15.4km/h) . Al een eind geleden dat ik zo zwak presteerde , maar 'k had er ook al een 5km op zitten , dat telt dus ook wel mee . We weten weeral waar aan gewerkt , maar niet getreurd , mijn eerstvolgende wedstrijd zal pas de 12 uur estafetteloop in Den Haag worden , daar moet er gevlogen worden !!!!!

19:01 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |