22-06-09

12 uurs estafette Den Haag

Onder het motto het moet niet altijd individueel zijn , trok ik zaterdag richting Den Haag waar de jaarlijkse 12 uren estafette doorging . Vorig jaar moest ik jammer genoeg afzeggen , maar dit jaar wou ik er absoluut bij zijn . De laatste weken ben ik in betere vorm en ik wou wel eens weten hoe mijn lichaam zo'n wedstrijd zou verwerken .
's Morgens vroeg vertrok ik rond kwart voor vijf richting Muizen , alwaar de alombekende Marathon Geert zijn optrekje heeft en ik de eer had met Geert richting Den Haag te carpoolen . Rond 8h30 kwamen we in D.H. aan en toen we het sportstadium binnentraden , was het een klein kunstje om de bloggersspot te vinden . Met liefst 3 ploegen stonden we hier aan de start en ik als enige belgische
blogger moest hier mijn mannetje staan tussen al die nederlanders . Vlug mij klaargemaakt en nog de groepsfoto's en we waren klaar voor een 12 uur durend loopfestijn . Ik zat in het team met de alombekende Running Ronald , Maarten , Falco , Juriaan en Koen , allen toppers die een 10km kunnen knallen onder de
40 minuten .

estafetteloop 1
Om 9h startte de hele meute en voor ons ging Koen razendsnel van start . Hij kwam als eerste terug op de piste en de toon was gezet . Daarna kwam ik , ik had goeie benen en legde de eerste ronde was in ware kamikazestijl ? Ik kwam binnen in een snelle 6.06.40 (18.1) . Ik had nu tijd om te recupereren .
In het begin lijkt dat eeuwen te duren die pauzes , maar na verloop van tijd ben je blij dat je eventjes kunt uitrusten .
Op het weblogpunt lag er genoeg taart om een pattiserie te openen en als snoeper kon ik niet aan de verleiding weerstaan ( mag toch wel hé na enkele uren ) . Maar voor mij ging dit niet samen met het lopen , enkele rondjes moest ik me toch noodgedwongen inhouden met een tegenpruttelende maag . Ook was er tijd zat om eens met de medebloggers te praten , wat anders moeilijker gaat , want na de wedstrijd zijn de meesten snel weg .
Halverwege kreeg ik het moeilijk en was het toch nodig om de vermoeide benen eens te laten masseren .Het was omdat je weer moest lopen , maar anders kon ik daar wel een uurtje blijven liggen hebben Knipogen.estafetteloop 4
We hadden na een uur al door dat we niet teveel tegenstand moesten verwachten , al moet gezegd worden dat we er een stevig tempo op na hielden . De eerste 4 uur liepen we aan 16.5 gem. en naar het einde toe verminderde die snelheid maar met mondjesmaat . Halverwege kwamen de 6 uurs estafettelopers op het toneel , waar we nu en dan ons karretje konden aanhangen . Ik kan me niet herinneren dat ik door één iemand ben ingehaald , en dat in 12 uur !!
Per uur liepen we ongeveer 2km uit , we zaten eigenlijk in een luxepositie , maar we hebben de ganse wedstrijd doorgeknald.
We heten niet voor niks de lightning runners . Na 12 uur haalden we de finish met een 15.8 gemiddelde en een afstand van iets meer dan 190km . We werden dus terecht winnaar . Ikzelf mag tevreden terugblikken op een prima prestatie , ik legde ongeveer 31.5km af met een gemiddelde van juist 17km/h . Het was een gezellige dag , met allemaal superleuke mensen .
Enkel de terugweg Muizen-Harelbeke was erg lastig . De vermoeidheid was groot . Rond drie uur kwam ik terug in Harelbeke aan , moe maar voldaan . Nog een rechtzetting , ik was de enige belgische blogger die liep , maar we werden gecoacht
door de enige belgische coach ' Marathon Geert ' . Bij deze Geert , we hopen je vlug weer eens op de loopvelden terug te zien .

estafette data

18:00 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Je mag inderdaad zeker tevreden zijn met deze prestatie...als je 32km aan 17km/u kan lopen...chapeau hoor. De conditie gaat verder in stijgende lijn.

Gepost door: natalie | 22-06-09

Proficiat met jullie overwinning, prachtig gedaan hoor!!

Gepost door: Wendy | 22-06-09

Straffe prestatie. Een nieuwe stijl van interval. Het verval was heel beperkt. We zijn dit jaar nog niet klaar met Roadrunnerke.

Gepost door: CT | 22-06-09

Dat is nogal eens een prestatie en wat een snelheden, knap gedaan van de Lightning Runners!

Gepost door: Spencerwoman | 22-06-09

Respect Niets mis met zo'n snelle Belgische hardlopende blogger, respect!

Gepost door: Dannielle | 22-06-09

Snelste Belg Je was met afstand de snelste Belg! En ook nog sneller dan al die Ollanders! Jan geweldig gedaan en helemaal geweldig dat er bij was!

Gepost door: M@urice | 22-06-09

Supersnel! Ha Jan! Goed om je weer eens te zien. Jouw dag was nog vele malen langer dan die van ons. Wat een snelheid heb jij in de benen zitten zeg....fantastisch! Zet die trofee maar op een mooie plek, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!
Tot een volgende hè?

Gepost door: Petra | 22-06-09

Jan hartstikke tof dat je de verre reis er voor over had.
Hoop je volgendjaar zeker weer (liefst eerder) te mogen ontmoete in het zelde team.

Jan bedankt

Gepost door: Koen Martens | 22-06-09

Man wat ging je snel! Belgie-NL 1-0 hoor! Bedankt voor de beker (!) en erg leuk met je gelopen te hebben. Succes met de toekomstige wedstrijden ook.

Gepost door: Falco | 22-06-09

superdag! fantastische dag hé makker!
Goed te horen dat je terug heelhuids in Harelbeke bent geraakt ... wat een Senseo allemaal niet vermag hé ;-)
Bedankt voor het leuke gezelschap en de bemoedigende woorden!

Gepost door: geert | 22-06-09

Jan, het was mij een eer in je gezelschap te mogen lopen. Je stijl is echt een genot om te zien. Tot de volgende keer!

Gepost door: rencapyy | 22-06-09

Kanonskogel!! Hee Jan! Onwijs bedankt voor je komst en je deelname in het winnende team. Je bent met recht ons geheime wapen geweest. Ongelooflijk wat kun jij hard lopen zeg!! Die opening in 18.1... daar zal nog jaren over nagepraat worden bij Haag atletiek!

Die 1e plek (en de beker) heb jij absoluut verdiend! Nogmaals dank en graag tot de volgende keer!!

groeten
RR

Gepost door: Ronald | 22-06-09

Flitsend snel! Wat een topper ben jij Jan! Echt geweldig hoe snel jij over het parcours vliegt! Het was een waar genoegen om deel uit te maken van het team Lightning Runners! Ik kijk uit naar 2010!

Gepost door: Maarten | 23-06-09

Verlichte renner Jan, ééntje slechts was sneller dan jij afgelopen zaterdag! En dat was het licht...
Je was waarlijk de snelste van het hele span. Uiteraard jij ook gefeliciteerd met jullie eclatante overwinning! In goed Nederlands: "May be next year?"

Gepost door: Fred | 23-06-09

talent Een mooi verslag van een mooie wedstrijd.
Man, wat kan jij hard lopen.
Veel succes en graag tot ziens.

Gepost door: Hans | 23-06-09

Superleuk om je na Knokke weer eens te zien. Je was niet alleen snelste belg - je was ook snelste Nederlander. Slechts 1 rondje boven de 7min ... WOW !!

Gepost door: Bjorn | 23-06-09

knappe prestatie Jan, en wat een snelheden, om dat 12 uur vol te houden. Chapeau

Gepost door: Marc | 23-06-09

niet alleen je snelheid is flitsend maar ook je stijl is erg mooi!
leuk je gesproken te hebben, en kies ze uit he, de mooie loopjes :-)

Gepost door: martine | 24-06-09

Wat een belevenis aldaar in Den haag en wat een loop feest en ontmoeting.
Top gedaan hoor.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 24-06-09

amaai, sjieke prestatie zeg ! Proficiat !

Gepost door: jogginggirl | 29-06-09

De commentaren zijn gesloten.