29-06-09

Kastelenloop Izegem (1/2 marathon)

Na enkele dagen panne met de computer hier het kort verslag van de halve marathon te Izegem . Rond de middag zag het er naar uit dat het eindelijk eens goed loopweer zou zijn in Izegem , maar in de namiddag klaarde de hemel open en kwamen de tropische temperaturen weer opsteken . Het doel van onder de 1h20 te lopen kon ik dus al vlug opbergen , maar er gaan lopen ging ik zeker , waar vind je immers nog een loopwedstrijd met maar liefst 10.000 euro naturaprijzen ? Ginder aangekomen kon ik zien dat het parcours veranderd was , maar wel opgemeten en Garmin gaf uiteindelijk ook 21.1 km aan . Maar er werden nu 4 ronden ipv 3 gelopen , weliswaar korter , maar het blijft een licht hellend parcours , plus wind en nog eens de warmte wat niet mijn favoriete tegenstander is , kortom het zou weer lekker afzien worden . Het werd dus lopen zonder doel , maar op hartslag . Na de start nestelde ik mij in een groepje , ik was ietwat traag gestart en had het gevoel dat het te traag ging na 1.5km , ik probeerde de naar de voorliggende groep van een man of zes te lopen , maar dit was te hoog gegrepen , mijn hartslag ging de hoogte in (170) en ik kreeg het gat niet dit . Dus vertragen weer , ik kon de ganse wedstrijd redelijk vlot lopen , maar het deed deugd om elke drankpost iets te drinken en een spons mee te pikken . Ronde per ronde ging het tempo iets naar beneden , maar ik kwam toch aan in een voor mij mooie tijd 1h23m46s (15.1 gem) op een niet vlak parcours in de warmte . Voor mij een mooie opsteker , ik werd hiermee 15de/160 en 7de veteraan , waar ik nog een mooie prijs mee in de wacht kon slepen ( grill-stoomkoker-electrische pan (3 ineen) . Volgend jaar sta ik hier weer .

18:59 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Izegem Blijkbaar is de wedstrijd daar niet te onderschatten. 1u23min is dan ook een mooie tijd. Zonder mijn blessure ging ik naar Oudenaarde getrokken zijn op zondag. Hoe het parcour daar is weet ik echter niet.

Gepost door: Carlos | 29-06-09

Je blijft de mooie resultaten aan elkaar lopen hé Jan....en wat een knappe tijd in dit zwoele weer. Proficiat.

Gepost door: natalie | 29-06-09

Je zat waarschijnlijk in het groepje met Peter Haemers en Gino Puystjens.Sterke wedstrijd gelopen in die hitte,proficiat!

Gepost door: Johanbeton | 29-06-09

hitte T'was inderdaad lastig: hellend en warm maar erna konden we wel genieten!!

Gepost door: sandra | 29-06-09

uitzet ook een manier om je uitzet te vernieuwen ;-)
Prachtige tijd, zeker als je rekent dat je niets geforceerd hebt!

Gepost door: geert | 30-06-09

prijs kijk, dat zijn nog eens prijzen, Gefeliciteerd Jan

Gepost door: Ronald | 01-07-09

Een beste tijd gezien de warmte en helemaal top.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 02-07-09

De commentaren zijn gesloten.