30-07-09

reclame voor wedstrijd

Op 22 augustus word in nieuwkerke een nieuwe wedstrijd georganiseerd . Dit door Johan Molly verzorger bij de wielerploeg QUICKSTEP . Hij heeft mij gevraagd om bij de bloggers een beetje reclame ervoor te maken . Je kunt er kiezen tussen de 5km ( 1ronde) of de 15km (3ronden) . Er word gelopen over een verkeersvrij parcours . Wie de omgeving een beetje kent weet dat het hier niet vlak is . Iedere deelnemer heeft een kans van 1 op 5 om 20 euro te verdienen via rugnummer (plaats in uitslag niet van tel dus ) . Verder zijn er nog tal van naturaprijzen , de bedoeling van Johan is om iedere loper tevreden naar huis te laten gaan . De wedstrijd start om 18h (5km) en om 18h45 (15km) , inschrijving 5 euro vooraf , 6 euro de dag zelf . Allen daarheen dus , de wedstrijd is uitermate geschikt voor een heuveltraining voor de Leiemarathon !!!!

17:51 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-07-09

flacloop roeselare

Rond 17h toch nog getwijfeld toen het hier hevig onweerde boven Harelbeke , maar dan toch vertrokken richting Roeselare . Daar aangekomen was het ginds nog poerdroog , zelfs warm en zo bleef het daar gans de wedstrijd . Iets te warm en zwoel naar mijn mening . Het ging dus niet zo vlot . Tijdens het opwarmen liep mijn hartslag al hoogop aan amper 12km/h en dit bleek al geen goed teken . Toch was de uislag niet zo slecht , ik eindigde als 12de met een gemiddelde snelheid van 16.2 km/h over 14.6km . Het blijft moeilijk om niet te snel te starten , de eerste ronde kwamen we door aan bijna 18km/h , in zo'n weer natuurlijk veel te snel . Ik zat in een goed groepje , maar de tweede ronde moest ik recupereren en dus lossen . De derde ronde haalden me er nog een paar in , maar de vierde ronde versnelde ik weer en kon ik tot bij het groepje waar ik eerst in zat terugkomen . Halverwege de laatste ronde begonnen die te versnellen en moest ik de inspanningen van het terugkomen bekopen . Het beste was eraf , toch kon ik nog versnellen de latste honderden meters , maar dit was niet goed genoeg meer , ik werd zelfs nog door één iemand ingehaald . Het parcours zelf was krinkeldewinkel door de straten in Roeselare , borduur op en af , oppassen van verkeersborden , paaltjes op het trottoir , kamikazestijl dus . Nog bedankt aan Gwen om het water aan te geven tijdens de wedstrijd , het was nodig !!!!

21:46 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

19-07-09

op het gemakske

Overal staan de meeste blogs op een laag pitje blijkbaar , zo ook hier , er word wel nog getraind , maar hierover valt er bitter weinig te vertellen . Alles gaat nog goed , we proberen het aantal km's op te drijven . Ik volg nu een schema voor de halve marathon in Kuurne , wat maakt dat de Leie-marathon niet het hoofddoel word , ik zie wel de dag zelf hoe de vorm is en tot wat ik in staat ben . De hm in Kuurne proberen we toch eens om onder de 1h20 te geraken . Deze week stonden er 90km op het programma , maar vandaag eens blijven plakken in bed , zodoende zullen het er maar 80 zijn . Wat hebben we getraind deze week ?

maandag duurloop 12km : 11.25km/h hrtsl 140

dinsdag interval 20*300 in 1.09

woensdag duurloop 15km : 11km/h hrtsl 131

donderdag rustdag

vrijdag duurloop 12km : 12km/h hrtsl 140

zaterdag duurloop 25km : 13km/h hrtsl 145

zondag rustdag

Nu dinsdag start ik waarschijnlijk in Roeselare in de flac loopwedstrijd . Doel rond de 16.5km/h .

16:08 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-07-09

vlerkejogging (11km)

Gisteren stond de vlerkejogging een wedstrijd van het harelbeeks criterium op de agenda . Ik had deze wedstrijd aangestipt om eens te proberen de 17km/h te halen . Het weer was ideaal , misschien iets te veel wind , maar we mochten niet klagen , de hitte was er niet . Ik was weer zinnens om niet te snel te starten , maar het beestje kon zich niet inhouden de eerste 4km gingen nog vlot boven de 17km/h , maar daarna moest ik toch gas terugnemen . Het recupereren na die 4km ging moeilijk , ik had toch beter iets trager gestart . De 5km passeerde ik nog in 17m30 . Ik liep samen met nog een loper maar kon niet overnemen . Halfweg kwam Hans Detavernier bij mij , samen probeerden we naar het drietal voor ons te springen , maar we hadden beiden niet veel jus meer in de benen . De laatste 2km haakte Hans af ( lichte pijn benen ) en moest ik alleen achtervolgen . De laatste 300m nog eens de kraan opengedraaid en ik kwam nog op 2 sec van degene voor mij . Ik kwam aan als 9de van de +- 100 deelnemers . Gemiddelde snelheid 17.098 , al denk ik niet dat de afstand helemaal klopt . Volgens Garmin slechts 10.76 , maar op het trainingscenter vind ik stukken terug aan 12 a 14km/h , wellicht door de dichte bebossing in de gavers nu en dan geen contact via satelliet . We liepen toch weeral een goede wedstrijd en een sec of 22 beter dan verleden jaar , er zit nog géén sleet op , houden dus !!!!

16:16 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |