05-09-09

Hoe zit het ermee .

Momenteel zit ik al aan bijna 2 looploze weken . Na 1 week was de pijn langs de binnenkant linkerbeen reeds verdwenen . Gisteren had ik eigenlijk veel goesting om in Hulste te gaan lopen , maar het verstand zei me " wat heb je daar te zoeken ? " . Verleden week moest ik op consultatie bij de bedrijfarts op het werk en ik confronteerde hem met mijn probleem . Hij zei me dat een stresfractuur op deze plaats zelden voorkomt . De drukkende pijn komt volgens hem doordat de spier die daar zit tijdens het sporten teveel uitzet en wrijft tegen het omhullende scheenbeenvlies . Dit zorgt voor een ontsteking . Hoe komt dat ik dit nu krijg . Het kan van alles zijn . Teveel km's , slechte ondergrond , nieuwe schoenen , versleten steunzolen , teveel om op te noemen dus .  Wat met de marathon ? Ik denk voor deze voor goed in de kast te leggen . Goede tijden haal ik hier toch nooit op en eigenlijk stond ik op géén enkele zonder één of ander mankement aan de start . Ik denk dus dat ik zal moeten leren minder trainen en mij beperken tot korte afstanden  en occasioneel eens een halve lopen . Binnenkort probeer ik terug eens te bewegen en zoek me ook eens een korte wedstrijd op als doel . De pijn als die zou terugkomen zal ik er wel bij nemen . 

18:06 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

het kortere werk...waaraan je je zult moeten wagen ligt je toch zeer goed hé...maar hopelijk kun je die zonder al die pijn doen. Sterkte.

Gepost door: natalie | 06-09-09

Succes met het kortere werk, al hoop ik toch dat het pijnloos kan!!

Gepost door: Wendy | 06-09-09

sneu beste roadrunner,
vanavond neem ik eveneens na een rotweek de beslissing of mijn marathon nog mogelijk is volgende week of niet. het ziet er ook niet goed uit, en ik kan dus perfect mijn gevoel met je delen. Enfin, misschien vergt een marathon wel idd heel veel van een mens, tenminste als je voor scherpe tijden gaat.

Gepost door: joost | 07-09-09

marathons 3u04 is niet echt en slechte tijd hé!
Anderzijds, een marathon is geen must ... 't is niet dat je pas een loper bent wanneer je om de 2 weken een 42'er loopt. Eender wat je beslist: succes!

Gepost door: geert | 07-09-09

Ongelooflijk... na Frank, Geert, Ik ben ook jij nu zo geblesseerd dat de Leie Marathon niet mogelijk is. Ongelooflijk balen !! Een spoedig herstel gewenst !!

Gepost door: Bjorn Paree | 10-09-09

Wat jammer, hopelijk gaat het je op de kortere afstanden wel blessurevrij af.

Gepost door: Marc | 14-09-09

bedrijfsarts Beste Jan,
leg je niet te snel neer bij de diagnose van een bedrijfsarts. Met heel veel respect voor die man of vrouw, maar een sportsarts zou toch net iets meer ervaring moeten hebben met de meest gepaste behandeling.
Enfin, ge zult wel zien of je je ooit nog laat verleiden tot een marathon, en dit kan jij zeker in 3u als je enkele weken kunt draaien van 120km. enfin, dat hoeft zeker niet. De voorbereiding blijft een risicovolle onderneming, met veel kans op blessures. Tevens moet jij -met je prachtige loopstijl- op de kortere afstand zeker nog beter kunnen.
ps, ja, ik heb heel hard afgezien op de marathon... helaas gaat dit helemaal niet vanzelf...

Gepost door: joost | 15-09-09

De commentaren zijn gesloten.