27-09-09

back on track

Ben eigenlijk al 2 weken bezig met trainen , maar dan traag (10.5 - 11km/h) , dit omdat de hartslag momenteel nog te hoog zit en ook daar ik in het begin toch nog wat last had aan mijn scheenbeen als ik sneller wilde lopen . Het was afzien toen ik aan de kant stond toen de Leiemarathonners passeerden . Had graag meegedaan , maar 't ging een afgang geweest zijn , proficiat nog aan allen die hem uitliepen !!! Ik probeer momenteel terug een schema te volgen , waar weinig km's worden gelopen per week en we zien wel waar we terug kunnen komen . Het schema gaat uit van een 10kmtijd en daarvoor is het makkelijk om je snelste tijd te nemen , maar liever had ik er één met de vorm die ik momenteel heb . Ik heb vandaag voor de massaloop in Izegem gekozen . Wat moet je dan verwachten ? Alles was goed als het maar onder de 40 minuten ging . Er werd gestart met 2 ronden op de piste en dit was al van het goeie teveel . Ik stond niet echt van voren maar aan km 1 kon ik mijn ogen niet geloven 3.21 , wist al direct dat dit afzien zou worden . Eens van de voetbalvelden weg liet ik er direct een hoop voor , dit was te snel voor mij. Ik liet het tempo zakken tot iets dat makkelijker liep . Tweede km 3.44 dat liep al iets comfortabeler . Proberen te houden nu , maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan . Halfweg kwamen we door in 18.26 , maar ik voelde me al leeglopen . Nog 1 ronde op de tanden bijten en afzien . Tot km 7 haalde ik nog een gemiddelde van 16km/h , maar toen was het bobijntje af . Het gat met de eerste achtervolger was groot genoeg en ik recupereerde even , dit was tevens de traagste km 4.11 . De laatste 2km kwam ik er nog eventjes door en zag dat 38.30 nog te doen was . Ik eindigde in 38.19 niet direct super , maar dat had ik ook niet verwacht . Ben er best tevreden mee , 't was best warm ook , maar nu heb ik een tijd waar ik me kan baseren om te trainen . Het kan maar beteren !!!!!

18:49 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik zag op de site van triathleet Colpaert dat de wedstrijd zelfs iets langer zou zijn (10.2km). Velen bijten zich de tanden stuk op zo'n 10 km tijd.

Gepost door: Carlos | 27-09-09

beteren? voor mij is dit toch al een serieuze tijd zulle! OK, 2 keer niks in vergelijking met je besttijd, maar toch laat je het gros van de deelnemers achter je! Proficiat!!

Gepost door: geert | 27-09-09

Je mag beslist tevreden zijn hoor met deze tijd...het belangrijkste is dat je van je blessure vanaf bent.

Gepost door: natalie | 27-09-09

als je tevreden bent met alles onder de 40min, dan moet je met deze tijd toch wel heel content zijn! Je hebt niet veel snelheid kunnen trainen de laatste weken hé, dus als die terug kunt opnemen dan haal je zo terug snellere en nog betere tijden. persoonlijk vind ik dit een supertijd ;-). Grt

Gepost door: Wendy | 28-09-09

Als je nu al een 38-er in de benen hebt dan beloofd dat nog veel moois voor wanneer je topfit bent!

Gepost door: Falco | 30-09-09

De commentaren zijn gesloten.