02-10-09

halve marathon van kuurne

Zondagavond , nadat ik ik Izegem de 10km liep dan toch de knoop doorgehakt en me nog vlug ingeschreven voor de halve marathon van Kuurne . Voortgaande op mijn tijd in Izegem had ik er wel vertrouwen in om rond de 1h24 a 1h25 te kunnen lopen . Maandag gerust , dindsdag 17km aan nieuw trainingstempo (5.15/km) gelopen en woensdag 14km met de gavertrimmers gelopen . De eerste 7km heel traag (9km/h) , de volgende 7 iets doorgedrevener (13.5km/h) . En de donderdag weer gerust en de vrijdag ook , toch tot 19h30 Tong uitsteken , want dan ging de wedstrijd van start . Ik stond zowat op de 10de rij , want met de tijd die ik voor ogen had moest ik niet zo snel starten . De eerste honderden meters liet ik de meute maar begaan , ik liep mee en wachtte een moment af waar de weg iets breder was om eventueel op te schuiven . Ik was van plan om de hartslag niet te hoog te laten gaan om toch te proberen wat reserve te hebben , 't is tenslotte toch 21km en erdoor zitten aan 15km was géén optie . De inloopstrook kwam ik door rond 4m19 , nu nog 4 rondjes van 5km en we zijn er . Mijn hartslag zat bijlange nog niet te hoog en ik dreef het tempo op tot ik hartslag 165 haalde en ik kwam in een mooi groepje terecht . Ik kon mooi egaal blijven lopen en werd nu en dan ingetoomd door medelopers om niet te versnellen , daar het nog ver was Verrast . Naarmate de wedstrijd vorderde verminderde het groepje en haalden we gezwind concurrenten in . Bij het ingaan van de laatste ronde lieten we met 2 onze duivels los , de rest moest er genadeloos af , de hartslag ging boven de 170 , dat was eventjes wennen Knipogen. Halfweg gaf ik mijn medeloper het teken dat ik moest lossen en hij alleen verder mocht , maar ik hield hem wel in het vizier . De laatste km nog eens alles gegeven en gefinished in 1h22m48s onofficieel . Zeer tevreden ben ik , dit had ik niet verwacht . Ik zal er sneller terug staan dan ik dacht . Volgende wedstrijd word de 10km op de piste . Hier nog de data van de wedstrijd , weer kwam ik meer uit dan 21.095 alhoewel dit parcours officieel opgemeten is , moet zijn dat dat inhalen toch meer meters kost ?

 kuurne

23:01 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Sterk gelopen, Jan. Ik had op mijn Garmin ook 100 meter meer. Nu en dan slalommen over een afstand van 21 km zal dit wel verklaren. Jij hebt er blijkbaar heel wat meer bijgehaald dan ik (bijna 200 meter meer dan het officieel zou moeten zijn) ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 03-10-09

Knappe prestatie Jan...en heel wat sneller dan gehoopt. Proficiat.

Gepost door: natalie | 03-10-09

Sterk gelopen, Jan. En ook bij mij had de Garmin meer meters. Ik kwam uit aan 21,41km.

Gepost door: Jeroen | 03-10-09

sterke jan supertijd die voor mij zeker nog te hoog gegrepen is; ik had op mijn gps ook een grotere afstand opgemeten (21,5 km). Dit lijkt me wat overdreven, toch denk ik dat we ong 21,3 km gelopen hebben. Bedankt voor je reactie op mijn blog; loopgroeten.

Gepost door: tom hoornaert | 03-10-09

supergoeie tijd zeg ! proficiat !!!!

Gepost door: jogginggirl | 03-10-09

top heel knap gedaan Jan. Proficiat!

Gepost door: Ronald | 03-10-09

Sterk!! Knappe tijd, proficiat!!

Gepost door: Wendy | 04-10-09

1:22 op de HM ? ? ? Jij bent idd op de goede weg bezig. Nog ff en je gaat echt weer vliegen.

Gepost door: Bjorn Paree | 05-10-09

binnendoor ge moet langs de binnenkant van de weg inhalen hé ;-)
Sterke prestatie, Jan!!

Gepost door: geert | 05-10-09

De commentaren zijn gesloten.