24-10-09

10 km op de piste

Hier had ik al enkele weken naar uitgekeken , maar met twee mindere weken van 40 en 24 km wist ik al op voorhand dat een heel snelle tijd niet voor vandaag zou zijn . Het was druilerig weer , geen gietende regen , maar de boosdoener kon de wind worden. Met 23 man stonden we aan de start , ik wist al op voorhand dat een top drie mogelijk was . Eens gestart wou ik toch proberen om binnen de 36 minuten te eindigen . Ik startte natuurlijk te snel en zag na 2 ronden doorkomen een gemiddelde van 17.8 op de Garmin staan en probeerde snelheid te minderen , maar dat bleek moeilijker te gaan . Na 5km kreeg ik het al moeilijk en we zaten nog maar aan de helft , ik kwam door in 18.30 . Zonder verval zat dus nog een 37-er erin , maar dat was dan al zeer positief denken voor nodig . We hadden ongeveer de helft windtegen en in die stukken had ik het ferm lastig . Ik was al van ver bezig met aftellen , geen goed teken dus . Ik eindigde toch nog als tweede in 37.30 , nog altijd beter dan mijn laatste 10km (38.20). Maar beter zit er momenteel niet in . Mijn besttijd op de 10 is momenteel 35.33 , daar zit ik nog een eind van . Deze middag voel ik toch naweeen in de vorm van pijn in de linkerbil , hopelijk gaat dit vlug over . Sporten is gezond , maar er scheelt blijkbaar toch altijd iets aan het lichaam . Oud worden hé ?

15:50 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-10-09

planning

Nu het weer beter met me gaat heb ik weer enkele doelen nodig zodoende me te motiveren . Deze maand staat de 10.000m op de piste in het rood aangestipt , voluit gaan is daar de boodschap , doelwit rond de 36min . Voor de rest van het jaar mik ik nog een goeie uurloop op de piste uit de benen te halen , lees boven de 16km halen dus . Ik ga ook nog een halve marathon proberen ( ploegsteert of Deinze - Aalter ) en in December staat nog de kerstcorrida geprogrammeerd . Daartussen zal enkel getraind worden om volgend jaar in Genk op de Louis persoons marathon géén slecht figuur te slaan . Of er daar een pr gelopen zal worden zal afhangen van de vorm op dat moment . Bedoeling is eens goed aan te komen in een marathon en dus op hartslag uit te lopen . Nu nog proberen blessurevrij te blijven , want dit blijkt het moeilijkste tijdens de vorige marathonvoorbereidingen . Momenteel gaat het goed op training , er word enkel in z1 en z2 getraind , waarbij z1 gelijk is aan 5.15m/km en z2 4.37m/km . Intervallen worden pas veel later voorzien . Aan alle Eindhovenstarters dit weekend veel succes !!!!

20:03 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-10-09

halve marathon van kuurne

Zondagavond , nadat ik ik Izegem de 10km liep dan toch de knoop doorgehakt en me nog vlug ingeschreven voor de halve marathon van Kuurne . Voortgaande op mijn tijd in Izegem had ik er wel vertrouwen in om rond de 1h24 a 1h25 te kunnen lopen . Maandag gerust , dindsdag 17km aan nieuw trainingstempo (5.15/km) gelopen en woensdag 14km met de gavertrimmers gelopen . De eerste 7km heel traag (9km/h) , de volgende 7 iets doorgedrevener (13.5km/h) . En de donderdag weer gerust en de vrijdag ook , toch tot 19h30 Tong uitsteken , want dan ging de wedstrijd van start . Ik stond zowat op de 10de rij , want met de tijd die ik voor ogen had moest ik niet zo snel starten . De eerste honderden meters liet ik de meute maar begaan , ik liep mee en wachtte een moment af waar de weg iets breder was om eventueel op te schuiven . Ik was van plan om de hartslag niet te hoog te laten gaan om toch te proberen wat reserve te hebben , 't is tenslotte toch 21km en erdoor zitten aan 15km was géén optie . De inloopstrook kwam ik door rond 4m19 , nu nog 4 rondjes van 5km en we zijn er . Mijn hartslag zat bijlange nog niet te hoog en ik dreef het tempo op tot ik hartslag 165 haalde en ik kwam in een mooi groepje terecht . Ik kon mooi egaal blijven lopen en werd nu en dan ingetoomd door medelopers om niet te versnellen , daar het nog ver was Verrast . Naarmate de wedstrijd vorderde verminderde het groepje en haalden we gezwind concurrenten in . Bij het ingaan van de laatste ronde lieten we met 2 onze duivels los , de rest moest er genadeloos af , de hartslag ging boven de 170 , dat was eventjes wennen Knipogen. Halfweg gaf ik mijn medeloper het teken dat ik moest lossen en hij alleen verder mocht , maar ik hield hem wel in het vizier . De laatste km nog eens alles gegeven en gefinished in 1h22m48s onofficieel . Zeer tevreden ben ik , dit had ik niet verwacht . Ik zal er sneller terug staan dan ik dacht . Volgende wedstrijd word de 10km op de piste . Hier nog de data van de wedstrijd , weer kwam ik meer uit dan 21.095 alhoewel dit parcours officieel opgemeten is , moet zijn dat dat inhalen toch meer meters kost ?

 kuurne

23:01 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |