31-01-10

Te vroeg

Vandaag stond er het clubkampioenschap op het programma , ik keek er naar uit , want het was al een tijdje geleden dat ik een wedstrijd liep . Zaterdag viel er sneeuw en ik had schrik om op de bevroren sneeuw te lopen , om weer geblesseerd te geraken . Zondag dan met de bus naar Tiegem en onderweg zagen we dat het nog redelijk zou gaan om te lopen . Helaas , al tijdens de opwarming voelde ik de hamstring opspelen . Heb nog geprobeerd om een redlijk tempo te houden , maar infeite had ik beter opgegeven . Het enige wat ik van de wedstrijd overgauw is terug pijn aan dezelfde plek . Eigen schuld , dikke bult natuurlijk , maar ik wou absoluut proberen , terug naar rusten dus . Jammer maar het jaar is nog lang !!!

Och ja mijn eindtijd 1h06m58s (13.km/h) , niet om te onthouden dus .

19:14 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-01-10

Test (je)

Dit weekend niet gelopen , gerust dus . Gisteren door omstandigheden ook niet gelopen , nog meer rust dus Knipogen. Vandaag wou ik absoluut eens de snelheid testen . Dus richting Gavers en in toch koude omstandigheden (-3graden) een km of drie opgewarmd en de gekende 200-400-800-400-200m training van Mario eens geprobeerd . De bedoeling was driemaal , maar ik kwam een concurrent tegen net toen ik mijn laatste 200m van de 2de keer gedaan had . Dus moest er terug traag gelopen worden Onschuldig . Maar er zijn géén geheimen , het was goed , alleen het tempo zoeken is nog moeilijk . De 200m gingen vlot 18 a 19km/h . De 400's ook de eerste keer het gehouden op 15km/h . De tweede maal doorgetrokken en de 17km/h werd gehaald . De 800m was iets minder doch niet slecht , hier had ik problemen met te snel starten en niet kunnen volhouden . Heb er dus slechts twee gelopen beide boven de 16km/h waar ik kan mee leven hoor . Heb erna nog uitgelopen zodoende kwam ik aan 15km . Morgen en overmorgen loop ik er nog 15km rustig en dan rust tot zondag en fingers crossed voor goede benen .

12:00 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-01-10

Update

Met het nog niet beteren na de kraker ben ik toch eens langs een sportarts geweest . Ik vertelde dat traag lopen ging , maar van zodra ik sneller probeerde , het leek of mijn been tegenhield . Na foto's te laten nemen van mijn rug , bekken en hamstrings , constateerde hij dat het niet van de rug of bekken kwam , maar er was een scheurtje ter hoogte van de aanhechting van de hamstring en het bot . Medicamenten gekregen en voor 's avonds spierontspanners zodoende zou het binnen de 10 dagen weg moeten zijn . Ik heb niks gevraagd omtrend lopen (traag ging dus wel ) en ben verder bezig geweest met trainen , met het oog op Tiegem - Harelbeke . Tot nu toe was Januari goed voor 180km's , niet veel dus . Gisteren een toerke van 15km gelopen met een heuvel of drie in waar stevig doorgetrokken werd . De hartslag zit al weer beter , maar helaas niet op het niveau van verleden jaar rond deze tijd . Wat dus betekent dat een betere tijd lopen op T.H. er zeker niet in zit . Heb zelf twijfels of onder het uur zou lukken ? De snelheid is waarschijnlijk géén probleem , maar de afstand is te weinig getraind geweest , ik hield het meestal bij een 10tal km . Nu we zien wel , bij hogere snelheden voel ik wel nog dat tegenwerken en heb ondertussen weer last gekregen van mijn scheenbeen , maar dan aan het ander been ( waarschijnlijk nieuwe steunzolen nodig ) , maar dit zal me niet tegenhouden om die wedstrijd te lopen . De adrenaline zal de pijn wel verzachten Knipogen

11:02 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

08-01-10

plannen 2010

Niet dat de last aan mijn been al over is , maar moest het binnenkort verdwijnen , heb ik reeds plannen gemaakt qua wedstrijden in 2010 . Mijn vrouwke en ik zijn overeengekomen om niet ieder weekend een wedstrijd te gaan lopen , zodoende samen nog wat te doen . Het zou het makkelijkst zijn om om de twee weken een wedstrijd te zoeken , maar iedereen heeft zowat zijn favorieten en sommige wedstrijden vallen dan net op het weekend dat je niet zou lopen , je kent het wel hé . Het valt nog mee , momenteel kom ik slechts aan 13 wedstrijden , al zullen er wellicht nog wel enkele bijkomen . Hier volgt mijn lijstje .

31 januari :Tiegem - Harelbeke
27 februari : pisteloop 5km Izegem
7 maart : Oostende - Brugge
20 maart : pisteloop 10km Izegem
10 april : piste uurloop Izegem
7 mei : Run for fun Bavikhove
21 mei : Sinksenjogging Harelbeke
6 juni : mcbride run poperinge
2 juli : vlerkejogging Harelbeke
27 augustus : Stasegem loopt
12 september : iff marathon
1 oktober : halve marathon Kuurne
19 december : Kerstcorrida Deerlijk

Natuurlijk start ik slechts een wedstrijd als ik in vorm ben . Nu nog hopen dat het lichaam vlug weer de oude is .

 

18:42 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-01-10

beste wensen

4945923
Aan alle bloggers een schitterend nieuw jaar toegewenst met vooral een goede gezondheid !!!

10:37 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |