10-04-10

uurloop te Izegem

Ik heb na lang aarzelen een mail naar Mario gezonden met de vraag voor een marathonschema voor onder de drie uur.
Ik had wel verwacht dat er voorwaarden zouden aanhangen . Ik heb Mario 'carte blanche' gegeven en dus bepaalt hij de wedstrijden of toch de datums dat er een wedstrijd moet of kan gelopen worden. Het schema moet ook gevolgd worden en dit zal ik proberen nauwgezet te volgen. Waren alleen nog tekort richttijden van wedstrijden die ik dit jaar liep . Helaas moest ik ontgoochelen , heb nog nergens géén wedstrijdtempo gehaald. Vandaag was er de uurloop in Izegem en ik had gisteren het idee om eens te kijken wat ik in een uur nog kan lopen , ondertussen had ik ook een tijd op de 5 en 10km waar Mario zich kan op richten. Vandaag stond ik dus aan de start in Izegem met weliswaar géén te grote verwachtingen. Hier en daar eens gecheckt voor welke afstanden er ging gelopen worden en ik ging proberen mee te lopen met iemand die wou 15km halen . Na het startschot waren we direct met zijn tweeen weg , we spraken af elk op toer een ronde kopwerk te doen . Na ongeveer 3km gaf mijn garmin 16km/h gemiddeld aan en ik wist dat dit te hoog gegrepen was .
Gezegd dat hij mocht verder lopen ,ik ging mijn eigen tempo zoeken . Na 19m4s passeerde ik de 5km en liep het goed . De 10km werd nog
vlot onder de 40min (39.17) gelopen , maar vanaf toen werd het moeilijker , het tempo werd moeilijker om aan te houden en het werden dus
nog een lastige 20 minuten . Ik probeerde vol te houden om toch zeker de 15km te halen en zo geschiedde het ook . 15km en 36m
exact . Daar kan ik zeker mee leven . Tevens liep ik vandaag met mijn wedstrijdschoenen en hiermee had ik geen last aan de achillespees.
Misschien zijn mijn trainingsschoenen toch aan vervanging toe ? Ondertussen liet Mario er geen gras over groeien en kreeg ik al een schema . Hopelijk brengt dit me op 12 september onder de drie uur .   

19:46 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

dag Jan
Ik lees her dan het nog geen 6 dagen geleden is dat je een blessure voelde . Oppassen he met door te lopen ! Ook op het schema staan versnellingen ! Stel deze bij en loop ze eventueel trager of mail me bij het minste dat je voeld ! Niet verder lopen ! Voorkom een lange rustperiode !
15 km/u is knap, gelopen !
Ik hoop echt dat je deze keer eens zal luisteren en dit schema een half jaar de kans geeft ! Je begrijpt dat ik zeker recht van twijfelen heb ! Maar je instelling is beter dan ooit tevoren ! Dus mijn vertrouwen groeid ! Laat je aub. niet verleiden naar de zottigheden die ik in mail al vermeld heb ! Het zijn de deteils die je nu verder brengen ! En er is concurentie voor je onder de bloggers op je marathon ! En die volgd op een paar details na hetzelfde schema als jij . Zij ( en nu weet je over wie ik het heb ) zal zeker jou pr verpulveren !! :-)
Een beetje loopdruk opleggen kan geen kwaad !! :-)
succes he !!

Gepost door: coach mario | 11-04-10

Hola 12 september, hebben we het dan over de IFF marathon? Die loop ik ook! Knap gelopen hoor die uurloop, proficiat!

Gepost door: Wendy | 11-04-10

eum... Jah, wie gaat het hier worden? Jan of Wendy? Welke blog ben ik hier aan't lezen?! :)
Veel succes man!

Gepost door: Michel | 11-04-10

Wow Jan,
boven de 15 km/u, dat is vlotjes!
En vooral: de achillespees was oké.
Dat doet het beste verhopen voor de toekomst.
Ik hoop straks in je voetsporen te kunnen treden.
Groeten
Mark (blog 20 Km door Brussel).

Gepost door: Mark | 12-04-10

Tof om te lezen dat je terug een doel gevonden hebt. Misschien kan het houvast van een schema nodeloos getwijfel verminderen? Broer Felix traint onder de AVR - coach en boekte in een klein jaar toch een forse progressie. Vorig jaar in april nog goed voor +40min op de 10km om dit prille voorjaar al een 1u18 halve marathontijd uit de benen te toveren. Gezien je aanleg moet dit ooit renderen in een knappe marathontijd. Met een blessurevrije en goede opbouw durf ik stellen dat je PR zal verpulverd worden maar dan door Roadrunnerke himself.

Gepost door: CT | 12-04-10

Succes Succes met de voorbereidingen.

Mss eens tot in harelbeke. Ga dit jaar verzeker een wedstrijdje of 6 a 7 meelopen

Gepost door: Ludo | 14-04-10

Duurloop En op 11/7 per toeval geen lange duurloop nodig? We organiseren dan de eerste 6 uur van Aalter. Enkele weken na zo'n duurloop ben je heel goed in form voor de marathon.

Gepost door: cremke | 14-04-10

De commentaren zijn gesloten.