25-04-10

Marathon week 1

Deze week startte het marathonschema , nog niet van die ellenlange duurlopen , maar meer accent op snelheid .

Maandag : word naar gewoonte een rustdag.

Dinsdag : interval 10*100 en 10*200 met 3km in en uitlopen : 12km

Woensdag : loslopen 10km aan 5.30/km : 10km

Donderdag : wisselloop 10km 500m loslopen / 500m 4.15/km :  12km

Vrijdag : rustdag

Zaterdag : interval 2*(8*100) en 4*500m met in en uitlopen : 12km

Zondag : duurloop 12km aan 5m/km : 15km

Totaal 61km waarvan ik enkel in de korte intervallen moeite had om het tempo laag te houden. Vanaf vrijdag minderde de pijn enorm dankzij de nieuwe zolen en schoenen , nu nog enkel die nieuwe blaar kwijtraken . 

14:31 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-04-10

In blijde verwachting

Gelukkig is het maar van een paar nieuwe steunzolen . Ik heb het deze week rustig gehouden +-50km . Zaterdag een loopanalyse laten doen bij www.orthovano.be , waar nogmaals bevestigd werd dat ik steunzolen nodig heb . Het verschil met het opmeten was dat het hier grondiger gedaan word . Normaal gezien zou ik ze vrijdag in mijn bezit moeten hebben . Ook een paar nieuwe schoenen gekocht , voor de 2de maal aesics , die stonden in www.decathlon.be aan 60euro . Nochtans was ik niet zo content van mijn vorige , maar das al een tijdje geleden ( kayano's) , maar deze zijn neutrale schoenen . Dus nieuwe schoenen , nieuwe zolen en hopelijke een goede loopperiode . Dinsdag start het schema van de marathon , ik zie er al naar uit . Er word eerst getraind op snelheid die we dan zullen testen op de Pius x-run ( 8/5) en tijdens Kortrijk loopt (24/5) tijdens een 5km . Daarna proberen we weer wat snelheid te testen op de 10km tijdens de Petrusrun (5/6) en de kapellekesrun (25/6) . En hier stoppen dan de voorbereidingswedstrijden , géén halve marathon Huilen , zo moet ik helaas de mcbride run en de kastelenloop opofferen . Na de snelheidstrainingen volgt een hopelijk 2 weken deugddoende vakantie in Frankrijk (ardeche) en daarna de feitelijke marathontraining . We zien het weer volledig zitten !! Nu juist nog het schema goed volgen !!! 

15:28 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-04-10

uurloop te Izegem

Ik heb na lang aarzelen een mail naar Mario gezonden met de vraag voor een marathonschema voor onder de drie uur.
Ik had wel verwacht dat er voorwaarden zouden aanhangen . Ik heb Mario 'carte blanche' gegeven en dus bepaalt hij de wedstrijden of toch de datums dat er een wedstrijd moet of kan gelopen worden. Het schema moet ook gevolgd worden en dit zal ik proberen nauwgezet te volgen. Waren alleen nog tekort richttijden van wedstrijden die ik dit jaar liep . Helaas moest ik ontgoochelen , heb nog nergens géén wedstrijdtempo gehaald. Vandaag was er de uurloop in Izegem en ik had gisteren het idee om eens te kijken wat ik in een uur nog kan lopen , ondertussen had ik ook een tijd op de 5 en 10km waar Mario zich kan op richten. Vandaag stond ik dus aan de start in Izegem met weliswaar géén te grote verwachtingen. Hier en daar eens gecheckt voor welke afstanden er ging gelopen worden en ik ging proberen mee te lopen met iemand die wou 15km halen . Na het startschot waren we direct met zijn tweeen weg , we spraken af elk op toer een ronde kopwerk te doen . Na ongeveer 3km gaf mijn garmin 16km/h gemiddeld aan en ik wist dat dit te hoog gegrepen was .
Gezegd dat hij mocht verder lopen ,ik ging mijn eigen tempo zoeken . Na 19m4s passeerde ik de 5km en liep het goed . De 10km werd nog
vlot onder de 40min (39.17) gelopen , maar vanaf toen werd het moeilijker , het tempo werd moeilijker om aan te houden en het werden dus
nog een lastige 20 minuten . Ik probeerde vol te houden om toch zeker de 15km te halen en zo geschiedde het ook . 15km en 36m
exact . Daar kan ik zeker mee leven . Tevens liep ik vandaag met mijn wedstrijdschoenen en hiermee had ik geen last aan de achillespees.
Misschien zijn mijn trainingsschoenen toch aan vervanging toe ? Ondertussen liet Mario er geen gras over groeien en kreeg ik al een schema . Hopelijk brengt dit me op 12 september onder de drie uur .   

19:46 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-04-10

achilles

Woensdag was het de bedoeling van een rondje traag voor te lopen en nadien een 15-tal km mee te lopen in groep. Helaas , de rechtervoet dacht er anders over , na een goeie 3 km kreeg ik erge pijn bovenkant voet , wat waarschijnlijk voorkomt uit de pijn aan de achillespees . Zijn het die nieuwe zolen ? Ik heb tot nu weer gerust en nietlopend gaat het alweer . Wanneer komt er eigenlijk een betere periode ?

18:13 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |