24-05-10

Kortrijk loopt

Vandaag was de dag van de herkansing op de 5km , maar de ijdele hoop om sneller te lopen zakte al vlug in elkaar toen ik 'smorgens vroeg de zon al zag . Met de start om elf uur zou het niet meer verkoelen . Toch geprobeerd om er het beste van te maken. Ergens op de tweede-derde rij gestart , niet te heel vlug want na een goeie 600m in volle vlucht naar beneden. Ik probeer mein te houden , maar je word precies naar beneden gegooid . Eerste km gem. 17.9km/h , maar na beneden gekomen te zijn weer omhoog ,wel niet zo'n percentage als naar beneden maarje voelt je snelheid minderen . Tweede km nog 17.6km/h gemiddeld en ik krijg het al terug moeilijk , te warm , Garmin doet ook moeilijk , toch zie ik nog mijn gemiddelde.  Het tempo zakt iedere 500m naar beneden , de moed zakt in mijn schoenen . We naderen de grote markt , maar de fut is eruit , géén versnelling méér in de benen. Ik eindig in 16.39 voor 4.6 en dus géén 5km . Ik heb geprobeerd , blijkbaar zit er nog niet meer in dan dat voor de moment . De volgende wedstrijd is de Petrusrun in Harelbeke een 11km , wat het daar zal worden ? 

Update : Naar het schijnt zou de afstand 4.7 zijn wat in 't hoofd al iets beter klinkt (17km/h) , mijn Garmin is wel enkele keren herstart (géén verbinding met satelliet) en onder de brug had ik ook géén contact . Maar het gevoel is slechter , heb echt het gevoel dat ik niet gelopen heb . 

04

13:49 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

idd , 't was veel te warm om een record te proberen te halen... Maar 16.39 is nu ook niet slecht he ;-)
Succes op de petrusrun !

Gepost door: jogginggirl | 24-05-10

Vervelend als de afstand niet juist is! In Dessel was ze op de mm juist! Toch een mooie tijd gehaald, maar ik snap je frustratie!

Gepost door: Wendy | 24-05-10

knappe prestatie hoor Jan, op andere blogs hebben ze het over 4,650km.Voor dergelijke organisaties waar je behoorlijk wat inschrijvingsgeld mag betalen zou de afstand toch wel juist mogen zijn hé. Proficiat.

Gepost door: natalie | 24-05-10

Knappe prestatie Jan, goed bezig !!!!!

Gepost door: Patrick Aerts | 25-05-10

Aangezien het weer niet echt mee zat , is dit toch een mooie prestatie !! Je mag jezelf ook niet teveel druk opleggen !!
Bij mij liep het ook voor geen meter ! Veel te warm !! Dus laten we samen zeggen , de volgende keer beter !!

Gepost door: coach mario | 25-05-10

Op een correcte 5km kom je toch aan een knappe 17min44sec. Ik ben aan de splitsing doorgekomen net na Demaercke en net voor Dezeure. Aan de 5km had ik nog 18km/u gemiddeld maar dan ging het snel bergaf ...

Gepost door: Carlos | 25-05-10

De snelheid is er zeker wel en de foto is actie vol.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 26-05-10

De commentaren zijn gesloten.