29-05-10

lange versnellingen

Vandaag voor het eerst lange versnellingen in het schema van Mario , niet zo'n héél lange training 3x(500-1000-500) met 2 minuten rust tussen de versnellingen en 500m loslopen tussen de reeksen . Met in en uitlopen natuurlijk . Dat in en uitlopen doe ik traag zulle 10 a 10.5km/h . Het doel is uiteindelijk tempo vasthouden tijdens de intervallen . Tempo moest zoiets rond de 3.40/km worden. Ze gingen er vlotjes door , het tempo werd telkens makkelijk gehaald , zelfs op de km's. De laatste km eens niet op de garmin gekeken en op't gevoel gelopen (17.3km) . Tijdens de 2 minuten rust lukte het ook weer om onder de 100sl/min te geraken, teken dat het goed zit (deze wandel ik steeds). Ik kijk uit naar de petrusrun , me and my kalenji's . 

16:37 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Prima jan !! Ik hou je in't oog , en kan telkens lezen dat je het prima doet ! Fixeer je niet te veel op de aankomende wedstrijden ! De trainingen van nu in aanloop naar je marathon training die binnen een 6 weken ong start , is veel belangrijker !
Dat jij je tijd op de marathon gaat verbeteren ben ik vrij gerust in . Iedere lezer van jou blog zal dat ook opmerken dat jij daar nog lang niet alles uit gehaald hebt! Maar de bedoeling is niet om je dan tot het uiterste te gaan wille forceren , maar om een bepaalde tijd die je voor ogen hebt te halen . En dat is om de 3 u te breken . Dus hoe goed je je ook voelt , blijf verstandig op schema lopen voor juist onder die 3 u ook al heb je het gevoel dat je op km 30 sneller kan ! dat gevoel kan zeer snel omslaan met gevolg dat je geen meter meer vooruit geraakt en alles nog gaat verliezen . Loop met kleine vorderingen en speel zeker !
Dat is mijn tip !! De 2.50 u is zeker een mogelijkheid van jou kunnen , maar nu nog niet !!
Nogmaals proficiat met je inzet !

Gepost door: coach mario | 29-05-10

Heel herkenbare training, succes op je wedstrijd!!

Gepost door: Wendy | 30-05-10

you and ... als jij en je Kalenji's ook een 6de plaats halen zal 't wel goed zijn, zeker? ;-)

Gepost door: geert | 31-05-10

De commentaren zijn gesloten.