03-07-10

heroische vlerkejogging

Vandaag stond mijn laatste wedstrijd op het programma voor de marathon en ik had er eigenlijk wel mijn zinnen op gezet om hier goed te presteren . Het werd een memorabele wedstrijd qua omstandigheden dan . Er werden tropische toestanden verwacht , maar de weergoden beslisten om eens de andere registers open te trekken. Een ware zonvloed teisterde Harelbeke en in een halfuurtje vielen containers regen uit de hemel . Ik had zowaar compassie met de jeugd die in deze storm hun wedstrijden liepen .Gelukkig voor de 5.5 en 11km lopers hield het juist voor de start op . Toen we de eerste ronde de gavers ingingen waarschuwden ze ons voor water . Man , man , man , 'k heb al veel in de gavers gelopen , maar zo lag het er nog nooit bij . Het water ontlopen was er niet bij , diepe plassen vormden eigenlijk een stukje rivier waar je door moest , ik vond het eigenlijk nogal komisch. Ik startte behouden 3.45 voor de eerste km en nestelde mij in een groepje . Na 2km kreeg ik het al moeilijk en zocht mijn eigen tempo in de hoop van de tweede ronde misschien te kunnen versnellen , wat helaas niet het geval was , nu en dan kwam uit de achtergrond iemand mij inhalen . Ik weet niet hoe ik dit moet concluderen . De trainingen gaan vlot , alleen wedstrijden gaan niet zoals ik het zou willen . Nu gedane zaken nemen geen keer , 't is gepasseerd , het ware marathonschema begint nu pas en die marathon heeft voorrang Knipogen.

Hier nog de data goed om te vergeten en deze uit vervlogen tijden.

vlerke1

vlerke2

09:51 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Knap! Jan,
het is niet altijd zinvol twee edities met mekaar te vergelijken; de omstandigheden kunnen érg verschillen. De meeste lopers zouden een vinger veil hebben voor zo'n snelheid. En dit is hoogstens een schakel in de ketting van die grote missie...
Loopgroeten
Mark (blog 20 Km door Brussel).

Gepost door: Mark | 03-07-10

trainingen die goed vlotten ... dat moet er zeker in wedstrijd ook eens uitkomen hé.

Gepost door: natalie | 05-07-10

Focus !! Dat is wat er denk ik aan ontbreekt. Een wedstrijd starten terwijl je weet dat een andere wedstrijd veel belangrijker is zorgt niet voor de juiste motivatie om goed te presteren.

Gepost door: Bjorn | 06-07-10

Ik ben blij dat je het zo volhoud ! En uiterst tevrede met deze tijden ! De marathon is het belangrijkste nu ! Dat is wat je de voorbije keren verkeerd deed . Alles willen en uiteindelijk de marathon niet behalen wat je eigenlijk moet behalen met jou talent . Een pr. zal je halen !!
Ik ben daar zeker van ! Dan gaan we dsie 10 km eens aanpakken ! Plan 4 weken na je marathon al maar een 10 km wedstrijd ! Maar niet vroeger he !!

Gepost door: coach mario | 28-07-10

De commentaren zijn gesloten.