30-05-12

Sinksenjogging harelbeke

Vorig weekend ging de sinksenjogging door te Harelbeke . Terug een wedstrijd om te zien of er enige verbetering te merken was . Enige probleem was dat het te warm weer was en dat niet direct een bondgenoot van mij is . Nu als je het al van te voren weet kun je je natuurlijk aanpassen aan het weer . D.w.z. trager lopen , maar dit is dan buiten den dezen gerekend . Neen , meneer wou eens meegaan met lopers waar hij anders mee finished . Resultaat , eerste km 17.2km/h , tweede km 16km/h , derde km 15.3km/h , vierde was de motor oververhit . De hartslag 172 , te hoog voor mij , vertragen dus , tot 12km/h vertraagd en nog verminderde de hartslag niet . Tweede ronde na 5.5km opgegeven , gemiddelde snelheid 14.7km/h :-( , hartslag gemiddeld 164 . Had misschien kunnen doorlopen , maar de moraal was te laag . Zondag dan 21km gelopen . Toch al een week van 70km :-) . Het lopen op de nieuwe schoenen Merrel's begint te vlotten , 'k loop er 1 maal in de week op en je voelt wel dat je verplicht bent opje voorvoet te landen , enig minpunt is dat mijn kuiten zo gespannen staan na zo'n training , maar 'k vertik het om met zo'n lange kousen te lopen :-) . Mijn doel om op de halve marathon onder mijn pr te gaan , denk ik dat dit nog te vroeg zal komen , 'k zou moeten boven de 15.8km/h moeten halen en met veel kans op warm weer en mijn snelste wedstrijd 16.2km/h gemiddeld op 10km , zou het al een mirakel zijn :-) . Onder de 1h24 zal iets realistischer zijn . Volgende wedstrijd zal in Kuurne  zijn op de bijna 15km , die is pas op 22 juni . Mijn vrouw wil dat ik niet overdrijf in wedstrijden en ge moet dus ergens een compromis sluiten :-) . Tevens beginnen de trainingen intensief te worden en is het misschien beter om toch niet te veel te willen :-)

sinksenjogging 2012 002.jpg   

11:03 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-05-12

Allaert alluminiumrun Harelbeke

Op 12 mei werd de 1ste Allaert alluminiumrun georganiseerd , daar ik voor dit team loop mocht ik daar niet ontbreken . Niet tegenstaande ik één van de mindere lopers ben werd ik in dit team opgenomen en als dit team dan een wedstrijd organiseert is het eigenlijk meer een 'must' dat je daar bent :-) . Nu , het bloggen gaat meer over de wedstrijdverlopen zelf wel hier volgt het . De wedstrijd ging door in het domein de gavers wat we nu al bijna uit ons hoofd kennen , want 90% van mijn trainingen gaan daar door . Een 95tal mannelijke deelnemers stonden aan de start , khad niet te dicht positie genomen om wederom niet te voortvarend te starten wat redelijk lukte , eerste km 17.2 gemiddeld iets trager dan verleden week . Tweede km 17km/h niet echt verminderd dus , maar daarna ging het vlug minder . Derde km juist nog 16km/h en ik voelde het al 't liep niet echt soepel . We liepen met 2 gavertrimmers samen en namen regelmatig over , zodoende kwamen we weer bij een derde die ook ons tempo liep . De ganse wedstrijd bleven we samen , maar de km's gingen niet zo snel als de vorige wedstrijden , khad als minst snelle ergens een km aan 15.4 gem. Wat de reden hiervoor was  , géén idee , er stond flink wat wind en ook de ondergrond was niet echt om snel te gaan of misschien waren het de versnellingen van 2 dagen ervoor die nog in de benen zaten . De laatste ronde nam ik nogal kopwerk , maar 'twas meer om de anderen op te houden om niet te lossen . De voorlaatste km probeerde ik nog weg te glippen , maar ze hadden me evenvlug weer te pakken en namen over en ik kon niet meer beantwoorden 't vat was leeg :-) . Ik was tevreden 't was toch 1.5km verder dan verleden week en 16km/h is niet slecht :-) . Volgende week is een kalme week . De volgende wedstrijd word de sinksenjogging (11.2km) , we zijn goed op dreef , we hopen op terug een kleine verbetering :-).

Tot de volgende .

20:08 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-12

Doelstellingen 2012

Heb de draad weer opgenomen in het bloggen om nu en dan een wedstrijdverslag neer te pennen . Nu de achillespeesproblemen serieus geminderd zijn kan ik misschien al weer wat vooruitblikken . Eerste doel is halve marathon Izegem , beter gekend als de kastelenloop . Doel is daar mijn pr aan te vallen al hangt dit natuurlijk af wat ik behaal in kortere afstanden . Pr is op deze afstand 1h20m17 , bijna 15.8km/h , 'k zou dus op de 10km daar een stuk boven moeten kunnen zitten of wel een hele goede uithouding moeten hebben . Ik volg een schema op hartslag van de site "keep on running" en er word veel traag gelopen , wat dus minder belastend zou moeten zijn. Nu en dan zal ik een wedstrijd tussennemen om te zien of er verbetering is of niet . Eerste test was de Run for fun wedstrijd in Bavikhove . Na meer dan 6 maand géén lange wedstrijd is het wel gokken wat je zult aankunnen . Had in gedachten om de eerste km de hartslag onder controle te houden en dus als een diesel te starten :-) . 'k stond ergens in de derde of vierde rij en na het startschot liet ik mijn voorgangers zich in vrije val naar beneden hollen . Ik was wel verbaasd dat zo'n aantal van mij wegliep , maar ik hield woord en zou niet snel starten . De eerste km liep ik toch nog in 17.4km/h gemiddeld , maar toen minderde ik want ik wist dat ik dat tempo toch niet kan volhouden . De eerste 2 ronden kon ik mijn hartslag gelijk houden bergop iets hoger bergaf recupereren indien mogelijk . Ik zag dat bij de voorgangers al wat lopers waren die het tempo niet meer aankonden en beetje per beetje haalde ik in , tot ik bij een groepje kwam waar ik dacht bij te horen qua tempo . Ik nestelde mij achteraan om wat bij te komen , maar voelde het tempo zakken . Na nog géén minuut nam ik weer de kop om het tempo hoog te houden , ik voelde me nog goed en kon vlot versnellen , inhouden , weer versnellen . Bij het ingaan van de derde ronde naderen we weer een groepje en in afdaling liep ik het gat dicht en nestelde me weer achterin . Ook hier weer hetzelfde gevoel , het gaat te traag :-) . Misschien wat te roekeloos , maar ik nam weer de kop en speelde misschien wat teveel met mijn krachten . De laatste ronde ingaand probeerde ik nog wat profiteurs eraf te krijgen , maar't lukte niet . De laatste km versnelden er nog 2 en ik moest een gaatje laten vallen , 't vat was af . Ik eindigde nog als 14de op 69 in 38m45 voor 10.52km , sneller dan mijn doel op de halve , we zitten op schema dus . normaal stond de 2.5km in Desselgem nog op't programma , maar 'kheb het bij een duurloop van 12km gehouden , de benen volden niet gerecupereerd aan en een blessure kan ik missen als kiespijn . Tot de volgende zaterdag aanstaande de Allaert aluminiumrun in domein de gavers te Harelbeke 12km iets langer genieten dus :-))

 

15:12 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |