29-12-11

Jaaroverzicht

Eindelijk is er dit jaar niet zoveel gelopen geweest , moet al diep nadenken welke wedstrijden er gelopen zijn geweest . Dat het terug een klotejaar geweest is ,daar moet ik niet lang over nadenken , maar met een nieuw jaar in zicht , moeten we weer hopen op betere tijden . Geen twijfel dat het misschien moeilijk zal gaan , als het nog zal gaan . Ik wens niemand achillespeesproblemen toe , dit is zowat de ambetantste blessure die ik heb gehad . Hopelijk kan ik hier binnenkort neerpennen dat ze verleden tijd is . Als ik eens goed nadenk heb ik slechts 1 korte wedstrijd gelopen , denk in Desselgem 2.5km in 9.07 . Genen vetten dus !!! Op de lenteloop liep ik een 5km , maar ook daar was het niet veel soeps , al was het best wel een lastig parcours :-) . De tweede helft van het jaar liep het al wat beter en kon ik terug 16km/h lopen op een 10km . De bijna halven in Izegem aan 15km/h mag ook bij de betere wedstrijden gerekend worden . Een marathon is er niet van gekomen , misschien ooit nog eens in de toekomst . Als er weer een beetje hoop zou zijn , heb ik mij een doel gesteld ergens in februari . Nen coopertest , de bedoeling is toch 12 minuten te kunnen lopen . Bij deze wens ik alle facebookers een gelukkig , gezond en blessurevrij 2012 . En dat er vele achter mij mogen blijven in wedstrijden . :-)

 webpeople-newyear.gif

17:02 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-07-11

stratenloop roeselare

Na de vlerkejogging werd mede door de resultaten van de lactaattest het volume wat naar beneden gedaan . Ik zat eigenlijk in vorm voor een goed 5000m , trager trainen en zeker géén korte wedstrijden vlammen was de boodschap . Tevens werd mij gezegd mijn manier van lopen te proberen aanpassen , d.w.z. van haklanden naar voorvoet landen , wat toch moeilijker lijkt gedaan dan gezegd . Vooral de kuiten worden meer belast . Ook zijn de intervals meer aangepast naar de marathon toe . Marathon is voor 90% basistraining en het is normaal dat je snelheid zal verliezen in kortere wedstrijden . Nu stond gisteren de stratenloop in Roeselare aangestipt ,'khad daar al 1 maal gelopen en toen 16.2 km/h op 14.6km gehaald , maar dit was in 2009 ( mijn topjaar ) . Hoopte wel stiekem om terug aan 16km/h te lopen . Na mijn nr afgehaald en mij omgekleed te hebben , duurde het toch wel een hele tijd eer garmin de satelieten vond . Op het gemak wat opgewarmd en om 18h30 ging het startsein af . Stond nogal ver , schat dat er toch een 50-tal voor me stonden , ben veel te bescheiden Knipogen. Het parcours was dit jaar wat aangepast wegens ergens niet doorkunnen . Het was alleszins géén snel parcours , de start was over de kasseien door de winkelstraten , welke nog in 2 gesplitst werd ( de straat ) , daar we er nog eens passeerden maar dan op de terugweg . Onderweg nogal wat venijnige bochten , grind , gras , lichtjes omhoog en omlaag ( genoeg om het tempo te doen zakken en weer proberen op te trekken ) . Nu , de eerste km gaat altijd makkelijk en met zover te staan bij de start , moest er opgeschoven worden , niet zo evident in een winkelstraat , opletten dus voor vuilbakken , bloemenperken en verkeersborden !!! . Te snelle start natuurlijk rond de 17km/h de eerste km , 2de km 16.4 en in derde km proberen mee te gaan met een groepje . Helaas te snel voor mij , hartslag zat te hoog en dan proberen te recupereren , lees hartslag proberen te doen zakken ( moeilijk) . Ondertussen word je dan natuurlijk weer ingehaald Wenkbrauw ophalen.  De 2de ronde van 4 af te leggen , was er dus één om op adem te komen , de derde ronde ingaand zat de hartslag al beter en probeerde ik weer aan een redelijk tempo te lopen . Het beterde en ik haalde weer lopers in , de laatste ronde nog geprobeerd te versnellen , maar steken in de zij lieten het niet toe . De laatste km de kraan open gezet en toch nog 17km/h gehaald , khad dus nog over , volgende keer misschien eens proberen te starten aan het tempo waar ik mee wil finishen Onbeslist. Maar we waren content net géén 16km/h , beter dan de eerste 14km in Izegem !!!    

12:56 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-11

Het gaat de goede kant op .

We zijn bezig met de laatste week basisconditietraining en we kunnen terug zeggen dat de conditie goed zelfs zéér goed is . Deze week word een relatieve rustweek en daarna begint de volgende fase in de opbouw naar Flanders Field & Halve marathon van Kuurne . Wat nu volgt is een specifieke voorbereidingsfase van 6 weken , wat inhoud verder te doen zoals we bezig zijn , maar er komt extensieve interval bij . Ik zie er al naar uit !!! Nu dinsdag is een lactaattest gepland , waar we zullen zien hoe er moet getraind worden , ben benieuwd naar het resultaat , maar denk dat het weer zal tegenvallen qua lactaat aanmaken , daar ik tot nu de korte intervallen en zelfs de lange intervallen achterwege liet . Maar ben wel benieuwd vanaf welk tempo de benen verzuren ? Qua wedstrijden staan nog op het programma Kastelenloop - vlerkejogging - 21ste juliloop roeselare - halve marathon Oudenaarde en Stasegem loopt . Hiermee zou het moeten lukken om goed de marathon aan te vatten , er is dus nog werk genoeg tot 11 september !!!! 

17:14 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-11

Ondertussen......

Zijn we al Mei en begint het stilaan te beteren , voel wel dat ik er meer moet voor doen , maar ik bouw rustig aan op en hou intervallen momenteel uit de trainingen . Ik heb me voorgenomen om de wedstrijden uit het harelbeeks criterium te lopen om te testen hoe de verbeteringen zich evalueren . De eerste test 'run for fun' ging naar behoren , doel was boven de 15km/h uit te komen en dat is gelukt . Het is toch wel weer telkens wennen aan die wedstrijden , misschien de eerste km wel weer iets te snel gestart , al ging de start wel neerwaarts en is het iets moeilijker om traag te starten . Kon de eerste 5km juist aan 16km/h gemiddeld lopen , nu nog de andere helft ook proberen . Het hoofddoel is intussen ook algekend en dit word de halve marathon van Kuurne , 'k zou die willen aan 16km/h lopen , dus nog veel werk aan de winkel . Maar heb nog tijd , das pas in Oktober . Twee weken ervoor zou ik willen 'flanders field' nog eens proberen , maar puur op hartslag , heb mijn vorige marathons eens bekeken en qua hartslag liggen die veel te hoog . Ik zou rond de 155 moeten kunnen lopen , 't zal dus niet voor binnen de drie uur zijn. In Juni probeer ik de Kastelenloop eens op die hartslag , al is het daar meestal warm en vooral een lastig parcours . Maar we onthouden dus vooral dat het beter gaat ........ Volgende wedstrijd is 3 Juni in Hulste , doel 3.45/km !!!!!

12:38 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-04-11

Jogging Wachtebeke

Na mijn betere haaswerk in Ingelmunster had ik al wat meer vertrouwen gekregen en zaterdag gingen we het nog eens proberen . Een wedstrijd van 8.7 (garmin 8.9) zag ik wel zitten en khad stillekes de hoop om 16km/h te hale Ik had me deze keer niet op de eerste rij geplaatst ongeveer op de 5de rij om toch niet te snelte starten . Maar jammer genoeg gingen die eerste meters weer veel te makkelijk . Je loopt te makkelijk en kunt het niet laten om voorbij te steken . Na 300m zat ik ongeveer 50m van de kopgroep met tussenons 2 lopers . En wat denkt ge dan , naar die 2 lopen natuurlijk , maar hoe klein het gat ook was , ik kwam er niet bij . Ondertussen eerste kmin 3.32 , trager dan in Gits , maar de volgende km's moest ik het weer bekopen , dit is momenteel nog veel te snel voor mij ,kga moeten leren starten aan 15km/h . Gans de wedstrijd alleen gelopen , uitgenomen de laatste km's waar ze me inhaalden en me direct achterlieten . Als 7de geeindigd met een gemiddelde van 15.3km/h , niet echt super maar toch beter dan in Gits , slechts de 8ste km haalde ik net géén 15km/h. Misschien nog wat aan de weerstand werken ? Er is dus nog veel werk aan de winkel !!!!! 

 

10:26 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-02-11

still waiting for the comeback

Al een tijdje geleden , maar ik leef dus nog . De maand februari begonnen met een schema dat niet al te veel km's aangeeft . Het is dan ook maar om een 'snelle' 5km te lopen al blijft dit 'snelle' relatief hoor . Waarschijnlijk zal ik mijn 1ste wedstrijd moeite hebben om onder de 20 minuten te lopen. Die mindere km's hebben wel een keerzijde , de conditie komt niet zo snel terug en dat zie je wel , al moet ik niet klagen . Traag lopen is nu reeds 10.8 km/h waar ik eigenlijk al tevreden mee ben . De intervallen daarentegen zijn andere koek , vooral de lange (800m en 1.2km) . Ben al blij als ik op 1.2km 15.5km/h haal , heb nog géén uithouding genoeg . 200 en 400m daarentegen gaan goed , respectievelijk 18 en 17km/h . Eigenlijk zou ik me al eens kunnen testen op een 5km ware het niet dat iknog altijd last heb met de aanhechting van de hamstrings aan de zitbeenknobbel . En heb dus besloten van te wachten tot ik zonder pijn kan 'wedstrijdlopen' . Trainen blijf ik dus wel doen . De achillespeesproblemen zijn verleden tijd , dus al 1 probleem opgelost , maar die andere is ook ne lastigaard zulle . Hopelijk raken we der vlug van verlost .  Januari en februari waren beide goed voor +- 170km elk en we blijven zo voortdoen , we zullen wel zien welk niveau we hiermee nog kunnen halen . Voila dat was het zo'n beetje , tot hopelijk binnenkort op een wedstrijdje !!!!    

20:03 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

30-11-10

2010 één om te vergeten

Na Jaren waar steeds enige verbetering te zien was , kwam er dit jaar één om vlug te vergeten . Zoals het momenteel zit , is het loopjaar voor mij al een tijdje afgesloten of er moest nog een mirakel komen . Het jaar begon met een blessure , 'kweet al begot niet meer juist wat en 't eindigd met een blessure . Daartussen korte opflakkeringen van enige vorm van lopen , maar lang niet het niveau van 2009 wat waarschijnlijk mijn beste jaar zal blijven. Ik had wel beter verwacht , maar je moet het nemen zoals het komt en het kwam dus niet Wenkbrauw ophalen . Qua kilometers haalde ik ongeveer 2000km , wedstrijden kan ik wellicht op mijn 2 handen tellen . Beste prestatie op 5km 17.43 , op 10km 37.02 wat helemaal niet zo slecht is , maar 'k had er liever meer gelopen . Het blijft wachten tot die achillespees niet meer tegenpruttelt  , maar dit niet alleen , heb ook erge last aan mijn rug en aan de linkerhamstring . Het is misschien klagen en zagen hoor , maar 't mag gerust stoppen . Waarschijnlijk word 2011 beter Lachen

Tot in 2011

11:58 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |