15-09-10

Iff

4990413605_938a15aab5_o.jpgNogmaals heb ik mogen ervaren dat een marathon lopen niet niks is . Vijf weken voor de marathon zag het er nochtans goed uit , maar 2 weken complete rust door achillespeesontsteking deden mij de das om qua conditie . Na 2 weken was die al vlug een paar levels lager . De 10km in Stasegem waren wel redelijk goed te noemen , maar dat was natuurlijk géén 42.195 . In Izegem kon ik het al merken dat het géén sinecure ging worden . De marathon zelf dan . Na een weekje eten en drinken stonden we dus goedgevuld aan de start , doch ik kreeg hetinmijn kopke om voor de start een w-cup te drinken . Niet goed dus , de eerste 10km was meer puffen en zuchtten dan soepel lopen . De eerste km liep ik mee met de 'drie uursgroep' , maar liet die snel gaan . Ze hadden me wel al gezegd loop zonder hartslagmeter ,maar ik hou dit graag in het oog. En aan meer dan 170sl/min loop ik géén marathon uit , dus vertragen en toen begon mijn maag te protesteren . Ik wou mijn begeleider het niet aandoen om daar al niet op te dagen en raapte mijn moed samen om toch 12km te lopen . Niettegenstaande de ongemakken liep ik toch 14km/h en beetje per beetje kwam ik erdoor . Bij mijn fietser aangekomen zag ik dat het verschil met de groep toch hetzelfde bleef en probeerde ik aansluiting te krijgen wat ook lukte . Op mijn Garmin zag ik dat ze ook niet snel genoeg liepen om de drie uur te halen , maar voor mij was het snel genoeg , de drie uur was toen al uit mijn hoofd . Halfweg kwamen we door in 1.30.30 , 30 sec te traag , maar niemand versnelde . Aan km 23 voelde ik dat het moeilijker ging om te volgen . Nog 2km aangeklampt , maar het was onverbiddelijk ik moest eraf en kreeg het een eerste keer moeilijk . Zonder begeleider was ik waarschijnlijk te voet verder gegaan , maar Pascal motiveerde me om toch te blijven lopen , hoe traag het ook mocht zijn . Het langzaam lopen leek een eeuwigheid , maar plots kon ik terug versnellen en haalde ik weer lopers in . Plots zag ik het weer zitten . Het tempo was géén 14km/h maar het vlotte terug . Tot en met km 39 km hield ik het uit , toen was het beste eraf en kreeg ik een 2de dipje , het tempo ging als een baksteen omlaag , maar je weet dat je der bijna bent en geniet van het afzien :-) . De menepoort kwam in zicht , de laatste 300m een kramp in de benen , vloeken weer doorlopen en eindelijk de finish in zicht . De laatste aanmoedigingen van vrouw en kind en we eindigen in 3h11 min. Niet de beoogde tijd , maar so what , we deden het toch maar weer . Mijn eerste marathon 42.195m gelopen en tis dan nog niet mijn beste . Misschien volgende keer beter ?

4990409363_6bc16f317d_o.jpg

4990413605_938a15aab5_o.jpg

15:04 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

31-08-10

nog 2 weken

Nog 2 weken scheiden ons van de Iff-marathon , voor welke tijd wordt het koffiedik kijken . Wat topweken hadden moeten zijn werden flopweken door de rechterachillespees . Er werd wel wat gefietst , maar dat was niet echt mijn dada en het werd maar sporadisch gedaan . Een goeie 11 dagen stond het trainingsniveau dus op een laag pitje en dat zag ik aan mijn hartslag tijdens Stasegem loopt en nu zondag geweest . Om te weten of de pijn na een wedstrijd er zou zijn liep ik daar aan marathontempo de eerste twee ronden , daarna nam mijn 'evil me ' de bovenhand . Gedragen door de adrenaline werd het tempo opgeschroeft en behaalde ik nog een behoorlijk gemiddelde van 15km/h . Ik content dus , maar nog meer content de dag erna , de pijn viel mee . Mits wat oefeningen is het min of meer onder controle . Zondag een 32-er gelopen wat mijn enige dus zal zijn en nu nog 2 weekjes rustig trainen zal dus moeten genoeg zijn om de marathon te starten . Of dit genoeg zal zijn om onder de drie uur te gaan , ik geef het weinig kans , maar proberen doe ik toch.

04:18 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-08-10

It's over

' Je hebt er maandenlang naar uitgekeken en eindelijk daar was ie dan de zon ', je kent het wel het liedje van Gerard Cox 't is weer voorbij die mooie zomer . Wel nu , maandag zit mijn congé der al weer op . We kunnen met het gezin terugblikken op een mooie 2 weken vakantie in Vallo pont d'arc ( ardeche ). We konden er lekker luieren in de zon , zwemmen , wandelen , boekje lezen , kanovaren , badmintonnen , lekker eten kortom genieten . Jammer genoeg gaat alles vlug voorbij . Op loopgebied zit het ook goed , Mario had gevraagd om tijdens het verlof toch iets te doen wat op lopen trok en toen we daar aankwamen in die mooie natuur had ik al vlug zin om hier een parcours te zoeken. 's morgens was het hier ideaal om te trainen . De omgeving was schitterend , heuvels allom en tevens een mooie berg om te beklimmen (+- 5km bergop) . Mijn verlofvolume kwam uit op 125km waar je met duurlopen van 20km vlug aan komt . De conditie zit snor , alleen het vertrouwen is er nog niet , ik zie me momenteel géén 42km aan 14km/h lopen . Ik heb eigenlijk iets nodig om me aan op te trekken , een goeie uitslag in een wedstrijd dus . Nog iets meer dan een maand en we staan aan de start van mijn hopelijk laatste marathon , ja je leest het goed , indien ik onder de 3 uur geraak word dit mijn laatste marathon . Onder de drie uur is goed genoeg voor mij . Daarna als de marathon goed verlopen is probeer ik in Kuurne mijn pr op de halve te verbeteren , maar dit is nog verre toekomstmuziek , eerst nog serieus trainen , want de zware weken komen eraan !!!!!

Hieronder nog enkelevakantieBILD0280.jpgkiekjesBILD0341.jpgBILD0279.jpgBILD0123.jpgBILD0172.jpgBILD0121.jpgBILD0175.jpgBILD0161.jpgBILD0216.jpgBILD0335.jpg

13:24 Gepost door roadrunnerke | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

03-07-10

heroische vlerkejogging

Vandaag stond mijn laatste wedstrijd op het programma voor de marathon en ik had er eigenlijk wel mijn zinnen op gezet om hier goed te presteren . Het werd een memorabele wedstrijd qua omstandigheden dan . Er werden tropische toestanden verwacht , maar de weergoden beslisten om eens de andere registers open te trekken. Een ware zonvloed teisterde Harelbeke en in een halfuurtje vielen containers regen uit de hemel . Ik had zowaar compassie met de jeugd die in deze storm hun wedstrijden liepen .Gelukkig voor de 5.5 en 11km lopers hield het juist voor de start op . Toen we de eerste ronde de gavers ingingen waarschuwden ze ons voor water . Man , man , man , 'k heb al veel in de gavers gelopen , maar zo lag het er nog nooit bij . Het water ontlopen was er niet bij , diepe plassen vormden eigenlijk een stukje rivier waar je door moest , ik vond het eigenlijk nogal komisch. Ik startte behouden 3.45 voor de eerste km en nestelde mij in een groepje . Na 2km kreeg ik het al moeilijk en zocht mijn eigen tempo in de hoop van de tweede ronde misschien te kunnen versnellen , wat helaas niet het geval was , nu en dan kwam uit de achtergrond iemand mij inhalen . Ik weet niet hoe ik dit moet concluderen . De trainingen gaan vlot , alleen wedstrijden gaan niet zoals ik het zou willen . Nu gedane zaken nemen geen keer , 't is gepasseerd , het ware marathonschema begint nu pas en die marathon heeft voorrang Knipogen.

Hier nog de data goed om te vergeten en deze uit vervlogen tijden.

vlerke1

vlerke2

09:51 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-06-10

Status quo

We zijn der nog niet helemaal. Het resultaat van de 5km op de piste in Zwevegem is ongeveer hetzelfde als in Kortrijk . Gindskon ik nog de warmte als spelbreker inroepen , maar vandaag was het weer goed . Resultaat 17.43 en iets , net géén 17km/h al geeft de Garmin weer wat afstand meer aan. De trainingen gaan supergoed , maar laat de moed blijkbaar wat zakken tijdens wedstrijden . Nu nog 1 wedstrijd te gaan en we zijn er vanaf voor 2 maand . Op naar de vlerkejogging dus en 16.9km/h is bijlange zo slecht nog niet Onbeslist.

Hier nog de data.

5000m

10:44 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-06-10

druk leggen

Die laatste wedstrijd is helemaal niet mijn stijl , 'kweet ook niet echt wat er scheelt met mij . Wellicht leg ik mezelf te hoge druk en wil ik zoals verleden jaar presteren . In het schema van Mario stonden maar 4 wedstrijden waaronder 2 5km's die al niet in ideale weersomstandigheden werden gelopen . Het moest er weeral omdoen dat de volgende wedstrijd ook in warm weer moest gelopen worden . Ik weet eigenlijk van mezelf dat ik dan een heel stuk minder presteer . Ja waarom moet je dan snel startten ?  Op training lukt alles wat momenteel gevraagd word . Maar zou o zo graag nog eens snel lopen en heb daar nog 2 wedstrijden voor . Een 5000m op de piste en de vlerkejogging . De kappelekensrun heb ik geannuleerd omdat er naar't schijnt ook een helling in zit . De vlerkejogging is plat en loopt door de Gavers , een parcours dat ik door en door ken . Niet dat het nodig is voor de marathon die snelheid , maar 't scheelt in 't hoofd als je weet dat je weer in vorm bent. De 5000m is georganiseerd door de club op 20 juni ,hopelijk daar veel zuurstof in de lucht Knipogen

20:45 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-06-10

Petrusrun DNF

Ja je leest het goed DNF , did not finish . Ik was daar al redelijk vroeg zodat de kleinsten daar nog wat kon spelen en het voelde toen al warm aan . Daar ik hier nog nooit gelopen had , het rondje eens voorgelopen aan 10km/h en zat toen al op bepaalde stukken aan 150sl/min . Het was alleszins géén snel parcours en de warmte zou hier ook een belangrijke rol spelen . Rond 17h45 waren we vertrokken en al snel zat ik aan 16.5km/h , iets verder aan 17km/h . Hartslag veel te hoog natuurlijk . Na een 1.5 km vertraagd , maar het ging voor géén meter meer . Gewoon de eerste ronde op mijn gemak uitgelopen en gestopt . Had géén goesting om heroptetreden aan misschien 14.5 a 15km/h . Misschien stom ,maar het zij zo . Dees weer is niks voor mij !!!! Volgende keer beter . 

19:56 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |