02-01-10

beste wensen

4945923
Aan alle bloggers een schitterend nieuw jaar toegewenst met vooral een goede gezondheid !!!

10:37 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-12-09

forfait

Bij deze heb ik toch forfait gegeven voor Genk , een halve lopen in deze omstandigheden zie ik niet zitten plus nog het morale , vele lopers zien lopen aan een tempo dat je normaal makkelijk moet aankunnen en moeten lossen . Misschien had ik een toertje of twee kunnen lopen en stoppen , maar dat zag ik eerlijkheidshalve niet zitten . Ik ken mezelf in die wedstrijd zou ik toch wel het uiterste geprobeerd hebben met alle gevolgen vandien misschien . Ik hou het voorlopig bij traag lopen en veel stretchen .

11:34 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-12-09

Hoe lang nog ?

Het jaar is bijna ten einde , wat ik jammer genoeg van de " blessure " niet kan zeggen . Wandelen gaat , lopen niet , van het minste dat ik versnel , houd er mij iets tegen . Naar het schijnt moet er langs de linkerkant één of andere pees verkort zijn , waardoor ik onder andere mij niet kan vooroverbuigen met mijn handen naar de grond . Hoe krijg je dat dan weer langer ? Stretchen ? Ik heb al zoveel gestretcht en nog verbeterd dit niet . Ik heb er géén goed oog meer in , dit duurt me te lang . Zondag eens meegelopen met de gavertrimmers tegen beter weten in . Op zeker moment liepen we iets meer dan 11km/h , mijn hartslag 171 . We zitten ver . Begin er stillekesaan aan te denken om niet in Genk te starten (21.095) . Wat moet ik daar in godsnaam doen . Het clubkampioenschap zal ik wellicht ook op mijn buik mogen schrijven , lopen om gewoon mee te lopen is niks voor mij . Ja het sneeuwt hier zwarte sneeuw , maar we blijven hopen op beterschap !!!!

15:28 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

26-11-09

eventjes geduld aub

Wegens nog altijd geblesseerd te zijn kunnen we niet veel interessants op de blog zetten . We weten wel al van waar het komt , terug een gekanteld bekken . Via kraaksessies moet dit terug juist gezet worden . Maar na twee sessies nog niet veel veranderd . Lopen is momenteel uit den boze ( na een 10km/h loopje zijn de pezen al geirritteerd . Fietsen geeft hetzelfde , maar kan niet anders , de vrouw heeft de wagen nodig . Rust en nog eens rust is wat er nodig is , maar ik moet toch werken hé ? De marathon in Genk is geschrapt , het word wellicht een duurloopje van 21km als het dan hopelijk al gaat . Deerlijk is ook geschrapt . Pffft wat een rot einde van een goed begonnen loopjaar . Hopelijk snel beterschap .

20:04 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

07-11-09

Jaaroverzicht

Ja , ik weet het , het is vroeg , ben wellicht de eerste , maar er komen met uitzondering van de kerstcorrida van Deerlijk misschien géén wedstrijden meer bij dit jaar . De blessure blijkt hardnekkig en als er al getraind zal worden zal dit op het gemak zijn . De marathon zal indien nodig vervangen worden door een halve marathon , maar dit zijn zorgen voor later . 2009 was niet zo'n superjaar qua wedstrijden . Ik kan niet echt klagen , ik verbeterde mijn marathontijd , mijn halve marathontijd en mijn tijd op de 10km . Enige minpunten waren dat er niet onder de drie uur gelopen werd op de marathon en verder dat er niet constant genoeg gelopen werd . In het begin van het jaar verliep alles vlot tot na de marathon . Wegens ontevreden over de prestatie wou ik de marathon van Antwerpen lopen , maar had dit beter niet gedaan , ik was niet gerecupereerd van Rotterdam en mocht na 15km al opgeven met een blessure . En daar zit nu juist de fout , dat ik telkens te vlug wil op dat vorige niveau geraken , met terug een blessure als gevolg en zo raak je in een vicieuze cirkel . Heb nog wel een paar goeie wedstrijden gelopen in Harelbeke , maar de wedstrijd te Roeselare was er wéér één te veel . Weten dat je beter zou rusten en toch starten met hetzelfde als resultaat . Tot en met heden liep het niet echt vlot al had ik een superdag in Kuurne . En toen dacht ik dat het weer goed zag , maar wilde te vlug weer snel lopen . Resultaat , met pijn in de bil liep ik nog aan 16km/h op de piste , maar mocht daar ook niet gestart hebben , want die pijn had ik al op training , mmar ja , de aard van het beestje hé . Ik liep daar met een hartslag van 163 gemiddeld , waar ik meestal rond de 173 loop op een 10km , misschien was de vorm goed genoeg om sneller te lopen , maar het lichaam niet . Nu dus rustig wachten tot ik niks meer voel en dan begin ik weer me het schema dat ik eens van Mathieu kreeg . Basistraining , met deze training legde ik de basis van dit voorjaar , traag lopen dus . Hier nog de resultaten van dit jaar , weinig wedstrijden maar toch content !!!!

jaaroverzicht

12:02 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

24-10-09

10 km op de piste

Hier had ik al enkele weken naar uitgekeken , maar met twee mindere weken van 40 en 24 km wist ik al op voorhand dat een heel snelle tijd niet voor vandaag zou zijn . Het was druilerig weer , geen gietende regen , maar de boosdoener kon de wind worden. Met 23 man stonden we aan de start , ik wist al op voorhand dat een top drie mogelijk was . Eens gestart wou ik toch proberen om binnen de 36 minuten te eindigen . Ik startte natuurlijk te snel en zag na 2 ronden doorkomen een gemiddelde van 17.8 op de Garmin staan en probeerde snelheid te minderen , maar dat bleek moeilijker te gaan . Na 5km kreeg ik het al moeilijk en we zaten nog maar aan de helft , ik kwam door in 18.30 . Zonder verval zat dus nog een 37-er erin , maar dat was dan al zeer positief denken voor nodig . We hadden ongeveer de helft windtegen en in die stukken had ik het ferm lastig . Ik was al van ver bezig met aftellen , geen goed teken dus . Ik eindigde toch nog als tweede in 37.30 , nog altijd beter dan mijn laatste 10km (38.20). Maar beter zit er momenteel niet in . Mijn besttijd op de 10 is momenteel 35.33 , daar zit ik nog een eind van . Deze middag voel ik toch naweeen in de vorm van pijn in de linkerbil , hopelijk gaat dit vlug over . Sporten is gezond , maar er scheelt blijkbaar toch altijd iets aan het lichaam . Oud worden hé ?

15:50 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-10-09

planning

Nu het weer beter met me gaat heb ik weer enkele doelen nodig zodoende me te motiveren . Deze maand staat de 10.000m op de piste in het rood aangestipt , voluit gaan is daar de boodschap , doelwit rond de 36min . Voor de rest van het jaar mik ik nog een goeie uurloop op de piste uit de benen te halen , lees boven de 16km halen dus . Ik ga ook nog een halve marathon proberen ( ploegsteert of Deinze - Aalter ) en in December staat nog de kerstcorrida geprogrammeerd . Daartussen zal enkel getraind worden om volgend jaar in Genk op de Louis persoons marathon géén slecht figuur te slaan . Of er daar een pr gelopen zal worden zal afhangen van de vorm op dat moment . Bedoeling is eens goed aan te komen in een marathon en dus op hartslag uit te lopen . Nu nog proberen blessurevrij te blijven , want dit blijkt het moeilijkste tijdens de vorige marathonvoorbereidingen . Momenteel gaat het goed op training , er word enkel in z1 en z2 getraind , waarbij z1 gelijk is aan 5.15m/km en z2 4.37m/km . Intervallen worden pas veel later voorzien . Aan alle Eindhovenstarters dit weekend veel succes !!!!

20:03 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |