02-10-09

halve marathon van kuurne

Zondagavond , nadat ik ik Izegem de 10km liep dan toch de knoop doorgehakt en me nog vlug ingeschreven voor de halve marathon van Kuurne . Voortgaande op mijn tijd in Izegem had ik er wel vertrouwen in om rond de 1h24 a 1h25 te kunnen lopen . Maandag gerust , dindsdag 17km aan nieuw trainingstempo (5.15/km) gelopen en woensdag 14km met de gavertrimmers gelopen . De eerste 7km heel traag (9km/h) , de volgende 7 iets doorgedrevener (13.5km/h) . En de donderdag weer gerust en de vrijdag ook , toch tot 19h30 Tong uitsteken , want dan ging de wedstrijd van start . Ik stond zowat op de 10de rij , want met de tijd die ik voor ogen had moest ik niet zo snel starten . De eerste honderden meters liet ik de meute maar begaan , ik liep mee en wachtte een moment af waar de weg iets breder was om eventueel op te schuiven . Ik was van plan om de hartslag niet te hoog te laten gaan om toch te proberen wat reserve te hebben , 't is tenslotte toch 21km en erdoor zitten aan 15km was géén optie . De inloopstrook kwam ik door rond 4m19 , nu nog 4 rondjes van 5km en we zijn er . Mijn hartslag zat bijlange nog niet te hoog en ik dreef het tempo op tot ik hartslag 165 haalde en ik kwam in een mooi groepje terecht . Ik kon mooi egaal blijven lopen en werd nu en dan ingetoomd door medelopers om niet te versnellen , daar het nog ver was Verrast . Naarmate de wedstrijd vorderde verminderde het groepje en haalden we gezwind concurrenten in . Bij het ingaan van de laatste ronde lieten we met 2 onze duivels los , de rest moest er genadeloos af , de hartslag ging boven de 170 , dat was eventjes wennen Knipogen. Halfweg gaf ik mijn medeloper het teken dat ik moest lossen en hij alleen verder mocht , maar ik hield hem wel in het vizier . De laatste km nog eens alles gegeven en gefinished in 1h22m48s onofficieel . Zeer tevreden ben ik , dit had ik niet verwacht . Ik zal er sneller terug staan dan ik dacht . Volgende wedstrijd word de 10km op de piste . Hier nog de data van de wedstrijd , weer kwam ik meer uit dan 21.095 alhoewel dit parcours officieel opgemeten is , moet zijn dat dat inhalen toch meer meters kost ?

 kuurne

23:01 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

27-09-09

back on track

Ben eigenlijk al 2 weken bezig met trainen , maar dan traag (10.5 - 11km/h) , dit omdat de hartslag momenteel nog te hoog zit en ook daar ik in het begin toch nog wat last had aan mijn scheenbeen als ik sneller wilde lopen . Het was afzien toen ik aan de kant stond toen de Leiemarathonners passeerden . Had graag meegedaan , maar 't ging een afgang geweest zijn , proficiat nog aan allen die hem uitliepen !!! Ik probeer momenteel terug een schema te volgen , waar weinig km's worden gelopen per week en we zien wel waar we terug kunnen komen . Het schema gaat uit van een 10kmtijd en daarvoor is het makkelijk om je snelste tijd te nemen , maar liever had ik er één met de vorm die ik momenteel heb . Ik heb vandaag voor de massaloop in Izegem gekozen . Wat moet je dan verwachten ? Alles was goed als het maar onder de 40 minuten ging . Er werd gestart met 2 ronden op de piste en dit was al van het goeie teveel . Ik stond niet echt van voren maar aan km 1 kon ik mijn ogen niet geloven 3.21 , wist al direct dat dit afzien zou worden . Eens van de voetbalvelden weg liet ik er direct een hoop voor , dit was te snel voor mij. Ik liet het tempo zakken tot iets dat makkelijker liep . Tweede km 3.44 dat liep al iets comfortabeler . Proberen te houden nu , maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan . Halfweg kwamen we door in 18.26 , maar ik voelde me al leeglopen . Nog 1 ronde op de tanden bijten en afzien . Tot km 7 haalde ik nog een gemiddelde van 16km/h , maar toen was het bobijntje af . Het gat met de eerste achtervolger was groot genoeg en ik recupereerde even , dit was tevens de traagste km 4.11 . De laatste 2km kwam ik er nog eventjes door en zag dat 38.30 nog te doen was . Ik eindigde in 38.19 niet direct super , maar dat had ik ook niet verwacht . Ben er best tevreden mee , 't was best warm ook , maar nu heb ik een tijd waar ik me kan baseren om te trainen . Het kan maar beteren !!!!!

18:49 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-09-09

Hoe zit het ermee .

Momenteel zit ik al aan bijna 2 looploze weken . Na 1 week was de pijn langs de binnenkant linkerbeen reeds verdwenen . Gisteren had ik eigenlijk veel goesting om in Hulste te gaan lopen , maar het verstand zei me " wat heb je daar te zoeken ? " . Verleden week moest ik op consultatie bij de bedrijfarts op het werk en ik confronteerde hem met mijn probleem . Hij zei me dat een stresfractuur op deze plaats zelden voorkomt . De drukkende pijn komt volgens hem doordat de spier die daar zit tijdens het sporten teveel uitzet en wrijft tegen het omhullende scheenbeenvlies . Dit zorgt voor een ontsteking . Hoe komt dat ik dit nu krijg . Het kan van alles zijn . Teveel km's , slechte ondergrond , nieuwe schoenen , versleten steunzolen , teveel om op te noemen dus .  Wat met de marathon ? Ik denk voor deze voor goed in de kast te leggen . Goede tijden haal ik hier toch nooit op en eigenlijk stond ik op géén enkele zonder één of ander mankement aan de start . Ik denk dus dat ik zal moeten leren minder trainen en mij beperken tot korte afstanden  en occasioneel eens een halve lopen . Binnenkort probeer ik terug eens te bewegen en zoek me ook eens een korte wedstrijd op als doel . De pijn als die zou terugkomen zal ik er wel bij nemen . 

18:06 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-08-09

ik leg me er bij neer .....

De Leiemarathon zal startten zonder roadrunnerke , de 2 voorbije dagen liep ik mijn km's en dit aan een traag tempo , maar steeds komt die pijn op . De pijn ter hoogte iets boven de enkel is een scheenbeenvliesontsteking die kan evolueren tot een stressfractuur en ik denk al in deze fase te zitten . Ik heb gegokt en verloren , een snelle halve in Kuurne zal er ook niet inzitten . Minimum zes weken complete rust is de boodschap . Maar ik kan het relativeren , hoe graag ik ook wou lopen , goed zou het toch niet afgelopen zijn . Bij deze wens ik diegene die toch de marathon kunnen lopen nog veel succes bij hun training en de wedstrijd zelf . Ik kom wel terug !!!! 

08:45 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

23-08-09

gemengde gevoelens

Over trainingsvolume kan ik deze week niet klagen , 113km werden deze week gelopen , maar de pijn na elke training is nog aanwezig . Al moet ik kwijt dat vandaag het een stuk minder was . Ik ga niet teveel risico nemen en proberen alle trainingen traag te lopen d.w.z. rond de 11km/h . Marathontempo zal wel gehaald worden . Met het warme weer dezer dagen is de hartslag nogal hoog , maar 's mogensvroeg heb je toch een betere indicatie . Mijn 32-er vanmorgen liep ik met hartslag 139 gemiddeld aan een tempo van 11.6km/h gemiddeld , daar kan ik al mee leven Knipogen . Nog een maand en we staan hopelijk aan de start , met goeie benen en uitstekend loopweer !!!! 

19:17 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-08-09

Gokken ?

Vrijdag dus geprobeerd om terug de draad op te pikken van de marathontraining . Na 10 dagen is de conditie dus wel verminderd , maar niet in die mate dat het een ramp is . De bedoeling was om 5km te lopen en dat werden er al gauw 15 , niet echt pijnvrij , maar 't ging en verergerde niet . 's avonds voelde ik niks meer ervan . Vandaag wou ik er 25 lopen , maar na 20km voelde ik terug spanning op de linkerhamstring en ben gestopt aan 20km . Morgen is het rustdag , Jason heeft een voetbaltornooi en dit heeft voorrang . De 15 en 20km kon ik makkelijk aan 12km/h lopen met hartslag 147 , een stuk hoger dan gewend , maar 't zal niet lang duren eer dit terug verbeterd . Ik gok erop de marathon voluit te kunnen lopen en zal er dus al het mogelijke voor doen , zolang het binnen de perken blijft van pijn . De wedstrijd in Izegem over (22km in groep aan 12km/h en de rest voluit ) zal beslissen welk tempo ik loop , of zal proberen te lopen op de Leie-marathon . Maar we zijn dus weer bezig en dat is 't vornaamste .

20:55 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-08-09

proberen ?

Na 9 dagen is de pijn toch al wat weg , maar helemaal weg kan ik helaas niet zeggen . Vrijdagmorgen probeer ik eens 5km aan 12km/h te lopen en hoop van erna niks te voelen . Ik zou dolgraag die marathon lopen , ook al is de voorbereiding dan niet optimaal verlopen . Twee weken geleden zat ik echt goed en kon ik op hartslag 150 , 20km aan 13.4km/h lopen , bijna marathon tempo dus . 't zal momenteel wel weer wat minder gaan , maar 't is toch nog een maand er is nog hoop . Maar niet teveel willen , eerst zien wat vrijdag zal geven .

23:14 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |