07-08-09

scheenbenen

Toen ik begon met lopen , was dit de eerste blessure die ik opliep . Met steunzolen werd het euvel weggetoverd . Een maand geleden liep ik eens een 15-tal km domweg zonder steunzolen en sindsdien voelde ik die pijn weer opkomen . Had gedacht dat die zou wegdeemsteren na de steunzool weer te gebruiken , maar 'k had vergeten de normale zolen uit de schoen te halen . Gevolg , het verergerde en te laat merkte ik de vergetelheid op . Ik ben dus weer aan 't wachten om zonder pijn te kunnen lopen . Loop ik de Leiemarathon ? I don't know . Er meoten toch km's getraind worden daarvoor . We blijven positief , het kan nog , maar dan moet dat scheenbeen zich wel beginnen koest houden .

20:26 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

30-07-09

reclame voor wedstrijd

Op 22 augustus word in nieuwkerke een nieuwe wedstrijd georganiseerd . Dit door Johan Molly verzorger bij de wielerploeg QUICKSTEP . Hij heeft mij gevraagd om bij de bloggers een beetje reclame ervoor te maken . Je kunt er kiezen tussen de 5km ( 1ronde) of de 15km (3ronden) . Er word gelopen over een verkeersvrij parcours . Wie de omgeving een beetje kent weet dat het hier niet vlak is . Iedere deelnemer heeft een kans van 1 op 5 om 20 euro te verdienen via rugnummer (plaats in uitslag niet van tel dus ) . Verder zijn er nog tal van naturaprijzen , de bedoeling van Johan is om iedere loper tevreden naar huis te laten gaan . De wedstrijd start om 18h (5km) en om 18h45 (15km) , inschrijving 5 euro vooraf , 6 euro de dag zelf . Allen daarheen dus , de wedstrijd is uitermate geschikt voor een heuveltraining voor de Leiemarathon !!!!

17:51 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-07-09

flacloop roeselare

Rond 17h toch nog getwijfeld toen het hier hevig onweerde boven Harelbeke , maar dan toch vertrokken richting Roeselare . Daar aangekomen was het ginds nog poerdroog , zelfs warm en zo bleef het daar gans de wedstrijd . Iets te warm en zwoel naar mijn mening . Het ging dus niet zo vlot . Tijdens het opwarmen liep mijn hartslag al hoogop aan amper 12km/h en dit bleek al geen goed teken . Toch was de uislag niet zo slecht , ik eindigde als 12de met een gemiddelde snelheid van 16.2 km/h over 14.6km . Het blijft moeilijk om niet te snel te starten , de eerste ronde kwamen we door aan bijna 18km/h , in zo'n weer natuurlijk veel te snel . Ik zat in een goed groepje , maar de tweede ronde moest ik recupereren en dus lossen . De derde ronde haalden me er nog een paar in , maar de vierde ronde versnelde ik weer en kon ik tot bij het groepje waar ik eerst in zat terugkomen . Halverwege de laatste ronde begonnen die te versnellen en moest ik de inspanningen van het terugkomen bekopen . Het beste was eraf , toch kon ik nog versnellen de latste honderden meters , maar dit was niet goed genoeg meer , ik werd zelfs nog door één iemand ingehaald . Het parcours zelf was krinkeldewinkel door de straten in Roeselare , borduur op en af , oppassen van verkeersborden , paaltjes op het trottoir , kamikazestijl dus . Nog bedankt aan Gwen om het water aan te geven tijdens de wedstrijd , het was nodig !!!!

21:46 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

19-07-09

op het gemakske

Overal staan de meeste blogs op een laag pitje blijkbaar , zo ook hier , er word wel nog getraind , maar hierover valt er bitter weinig te vertellen . Alles gaat nog goed , we proberen het aantal km's op te drijven . Ik volg nu een schema voor de halve marathon in Kuurne , wat maakt dat de Leie-marathon niet het hoofddoel word , ik zie wel de dag zelf hoe de vorm is en tot wat ik in staat ben . De hm in Kuurne proberen we toch eens om onder de 1h20 te geraken . Deze week stonden er 90km op het programma , maar vandaag eens blijven plakken in bed , zodoende zullen het er maar 80 zijn . Wat hebben we getraind deze week ?

maandag duurloop 12km : 11.25km/h hrtsl 140

dinsdag interval 20*300 in 1.09

woensdag duurloop 15km : 11km/h hrtsl 131

donderdag rustdag

vrijdag duurloop 12km : 12km/h hrtsl 140

zaterdag duurloop 25km : 13km/h hrtsl 145

zondag rustdag

Nu dinsdag start ik waarschijnlijk in Roeselare in de flac loopwedstrijd . Doel rond de 16.5km/h .

16:08 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-07-09

vlerkejogging (11km)

Gisteren stond de vlerkejogging een wedstrijd van het harelbeeks criterium op de agenda . Ik had deze wedstrijd aangestipt om eens te proberen de 17km/h te halen . Het weer was ideaal , misschien iets te veel wind , maar we mochten niet klagen , de hitte was er niet . Ik was weer zinnens om niet te snel te starten , maar het beestje kon zich niet inhouden de eerste 4km gingen nog vlot boven de 17km/h , maar daarna moest ik toch gas terugnemen . Het recupereren na die 4km ging moeilijk , ik had toch beter iets trager gestart . De 5km passeerde ik nog in 17m30 . Ik liep samen met nog een loper maar kon niet overnemen . Halfweg kwam Hans Detavernier bij mij , samen probeerden we naar het drietal voor ons te springen , maar we hadden beiden niet veel jus meer in de benen . De laatste 2km haakte Hans af ( lichte pijn benen ) en moest ik alleen achtervolgen . De laatste 300m nog eens de kraan opengedraaid en ik kwam nog op 2 sec van degene voor mij . Ik kwam aan als 9de van de +- 100 deelnemers . Gemiddelde snelheid 17.098 , al denk ik niet dat de afstand helemaal klopt . Volgens Garmin slechts 10.76 , maar op het trainingscenter vind ik stukken terug aan 12 a 14km/h , wellicht door de dichte bebossing in de gavers nu en dan geen contact via satelliet . We liepen toch weeral een goede wedstrijd en een sec of 22 beter dan verleden jaar , er zit nog géén sleet op , houden dus !!!!

16:16 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-06-09

Kastelenloop Izegem (1/2 marathon)

Na enkele dagen panne met de computer hier het kort verslag van de halve marathon te Izegem . Rond de middag zag het er naar uit dat het eindelijk eens goed loopweer zou zijn in Izegem , maar in de namiddag klaarde de hemel open en kwamen de tropische temperaturen weer opsteken . Het doel van onder de 1h20 te lopen kon ik dus al vlug opbergen , maar er gaan lopen ging ik zeker , waar vind je immers nog een loopwedstrijd met maar liefst 10.000 euro naturaprijzen ? Ginder aangekomen kon ik zien dat het parcours veranderd was , maar wel opgemeten en Garmin gaf uiteindelijk ook 21.1 km aan . Maar er werden nu 4 ronden ipv 3 gelopen , weliswaar korter , maar het blijft een licht hellend parcours , plus wind en nog eens de warmte wat niet mijn favoriete tegenstander is , kortom het zou weer lekker afzien worden . Het werd dus lopen zonder doel , maar op hartslag . Na de start nestelde ik mij in een groepje , ik was ietwat traag gestart en had het gevoel dat het te traag ging na 1.5km , ik probeerde de naar de voorliggende groep van een man of zes te lopen , maar dit was te hoog gegrepen , mijn hartslag ging de hoogte in (170) en ik kreeg het gat niet dit . Dus vertragen weer , ik kon de ganse wedstrijd redelijk vlot lopen , maar het deed deugd om elke drankpost iets te drinken en een spons mee te pikken . Ronde per ronde ging het tempo iets naar beneden , maar ik kwam toch aan in een voor mij mooie tijd 1h23m46s (15.1 gem) op een niet vlak parcours in de warmte . Voor mij een mooie opsteker , ik werd hiermee 15de/160 en 7de veteraan , waar ik nog een mooie prijs mee in de wacht kon slepen ( grill-stoomkoker-electrische pan (3 ineen) . Volgend jaar sta ik hier weer .

18:59 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-06-09

12 uurs estafette Den Haag

Onder het motto het moet niet altijd individueel zijn , trok ik zaterdag richting Den Haag waar de jaarlijkse 12 uren estafette doorging . Vorig jaar moest ik jammer genoeg afzeggen , maar dit jaar wou ik er absoluut bij zijn . De laatste weken ben ik in betere vorm en ik wou wel eens weten hoe mijn lichaam zo'n wedstrijd zou verwerken .
's Morgens vroeg vertrok ik rond kwart voor vijf richting Muizen , alwaar de alombekende Marathon Geert zijn optrekje heeft en ik de eer had met Geert richting Den Haag te carpoolen . Rond 8h30 kwamen we in D.H. aan en toen we het sportstadium binnentraden , was het een klein kunstje om de bloggersspot te vinden . Met liefst 3 ploegen stonden we hier aan de start en ik als enige belgische
blogger moest hier mijn mannetje staan tussen al die nederlanders . Vlug mij klaargemaakt en nog de groepsfoto's en we waren klaar voor een 12 uur durend loopfestijn . Ik zat in het team met de alombekende Running Ronald , Maarten , Falco , Juriaan en Koen , allen toppers die een 10km kunnen knallen onder de
40 minuten .

estafetteloop 1
Om 9h startte de hele meute en voor ons ging Koen razendsnel van start . Hij kwam als eerste terug op de piste en de toon was gezet . Daarna kwam ik , ik had goeie benen en legde de eerste ronde was in ware kamikazestijl ? Ik kwam binnen in een snelle 6.06.40 (18.1) . Ik had nu tijd om te recupereren .
In het begin lijkt dat eeuwen te duren die pauzes , maar na verloop van tijd ben je blij dat je eventjes kunt uitrusten .
Op het weblogpunt lag er genoeg taart om een pattiserie te openen en als snoeper kon ik niet aan de verleiding weerstaan ( mag toch wel hé na enkele uren ) . Maar voor mij ging dit niet samen met het lopen , enkele rondjes moest ik me toch noodgedwongen inhouden met een tegenpruttelende maag . Ook was er tijd zat om eens met de medebloggers te praten , wat anders moeilijker gaat , want na de wedstrijd zijn de meesten snel weg .
Halverwege kreeg ik het moeilijk en was het toch nodig om de vermoeide benen eens te laten masseren .Het was omdat je weer moest lopen , maar anders kon ik daar wel een uurtje blijven liggen hebben Knipogen.estafetteloop 4
We hadden na een uur al door dat we niet teveel tegenstand moesten verwachten , al moet gezegd worden dat we er een stevig tempo op na hielden . De eerste 4 uur liepen we aan 16.5 gem. en naar het einde toe verminderde die snelheid maar met mondjesmaat . Halverwege kwamen de 6 uurs estafettelopers op het toneel , waar we nu en dan ons karretje konden aanhangen . Ik kan me niet herinneren dat ik door één iemand ben ingehaald , en dat in 12 uur !!
Per uur liepen we ongeveer 2km uit , we zaten eigenlijk in een luxepositie , maar we hebben de ganse wedstrijd doorgeknald.
We heten niet voor niks de lightning runners . Na 12 uur haalden we de finish met een 15.8 gemiddelde en een afstand van iets meer dan 190km . We werden dus terecht winnaar . Ikzelf mag tevreden terugblikken op een prima prestatie , ik legde ongeveer 31.5km af met een gemiddelde van juist 17km/h . Het was een gezellige dag , met allemaal superleuke mensen .
Enkel de terugweg Muizen-Harelbeke was erg lastig . De vermoeidheid was groot . Rond drie uur kwam ik terug in Harelbeke aan , moe maar voldaan . Nog een rechtzetting , ik was de enige belgische blogger die liep , maar we werden gecoacht
door de enige belgische coach ' Marathon Geert ' . Bij deze Geert , we hopen je vlug weer eens op de loopvelden terug te zien .

estafette data

18:00 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |