12-06-09

Ter gavers loop

Vandaag na 2 dagen complete rust was er de goesting om er een ferm lap op te geven . Normaal start ik altijd snel de eerste km en ik wou toch eens proberen iets trager te starten . Toen het startschot afging , liet ik de meute gaan en startte voor mijn doen rustig , na een goeie 200m begon ik wat te versnellen en in te halen . De eerste km liep ik in 3.28 , een goeie tien sec trager dan in de sinksenjogging . Dit lijkt niet veel trager , maar de hartslag zat wel lager . Ik zat toen ongeveer in 15de positie schat ik . Ik probeerde dit tempo aan te houden en zou wel zien of dit resulteerde in een snellere wedstrijd . Het doel was immers de 10km tijd te verbeteren . Eén voor één haalde ik gezapig iemand in en ik kon redelijk hetzelfde tempo behouden . De 5km passeerde ik in 17m31s ( sneller dan op de piste zondag ) . Het parcours ging over 6 ronden en in de 4de ronde begon ik snelstarters in te halen . De 5de ronde kwam ik bij Gavertrimmer Frederik waarmee ik dinsdag intervalde . Met zijn drieen begonnen we aan de laatste ronde , kort hierna plaatste frederik een versnelling en ik moest een gaatje laten , die ik niet meer dicht kreeg , ook al liep ik de laatste 300m nog aan 18km/h . Tijdens de laatste ronde verbrak ik ook nog mijn pr op de 10km  nu op 35m33s staat . Ik eindigde de wedstrijd van 11.36km in 40m21s , goed voor 16.9km/h en een derde plaats in mijn categorie . Een goed generale repetitie voor Den Haag Knipogen

Hier nog de Garmin data

ter gavers

23:31 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

10-06-09

goe bezig

We zijn weer goed bezig momenteel , ik probeer de weekvolumes weer wat op te trekken , want de concurrentie in de wedstrijden lopen ook hoger weekgemiddelden , al is het niet alleen dit dat telt . Na zaterdag op de piste zondagmiddag 16km gelopen aan 13.5 gem. (hrtslg 144) . Maandag was dan weer goed voor 16.5km , wel een stuk trager gelopen (11.4 hrtslg 135) . Maandag Frederik tegengekomen en afgesproken om samen te intervallen dinsdag . Na een fikse regenbui begonnen met 4km opwarmen en dan er tegenaan . Met zijn twee gaat dit toch iets makkelijker , je geeft minder snel op . Na een 15tal km zat de training erop , met een goed gevoel ben ik nu twee dagen aan 't rusten om goed gerecupereerd aan de start te staan van de ' ter gavers loop (11.28km) ' . Nu hopen op een superdag , ik zou eens willen mijn 10km pr aanvallen (35.59) .Hier nog de intervallen , deze waren wel met voldoende rudt ertussen hoor !!!!

interval

21:26 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-06-09

pistemeeting

Daar ik vanavond niet aanwezig kon zijn op de petrusrun , maar er in Ingelmunster een pistemeeting was , ben ik maar naar ginder getrokken . Als veteraan 1 kon ik ook nog meedoen aan kogelstoten en de 200m . Dat kogelstoten heb ik maar gelaten voor wat het was , maar die 200m wou ik wel eens proberen . Er was voor de 200m maar weinig interesse , de meeste komen voor een goeie 5000m en laten die 200m links liggen . Ik wou die toch eens proberen . Ik heb me er ferm aan mispakt , 't is toch iets kompleet anders dan je gewoon bent . Met zijn vieren stonden we aan de start . Ik natuurlijk zonder spikes . We stoven weg , maar na 100m was ik al helemaal verzuurd , toch maar proberen vol te houden en nog juist als derde gearriveerd in iets minder dan 29s . Een uur en een kwart later mocht ik dan aantreden voor de 5000m , iets wat me toch beter ligt . Het was niet te warm , maar er stond toch redelijk wat wind . Hier stonden we met zijn twaalven aan de start . Na het startschot nam ik direct de kop en liepen we de eerste km in 3m18 , maar de benen voelden niet zo goed aan , beetje per beetje minderde het tempo , maar toch haalde me niemand meer in en eindigde ik eerste in 17m41 , niet zo heel snel , maar toch een eerste plek Verrast

22:45 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

29-05-09

sinksenjogging

Vandaag stond de vierde wedstrijd in een korte tijdspanne op de agenda , het wedstrijdritme op kortere afstand is er weer . 11.2 km stond me deze keer op te wachten . De bedoeling was om eens de 17km/h te proberen te behalen , maar daarvoor moet ik echter constante km's proberen te lopen , maar weeral te snel gestart en misschien nog te weinig gerecupereerde benen , al mag dit geen excuus zijn . De eerste km in 3.19 en dan weet je het wel , dan nog 10 km volhouden en recupereren waar het kan . Ik kan niet klagen , geen enkele km onder de 16km/h en de laatste 200m nog aan 18.4km/h . Goed voor een top 10 plaats ( ik denk 9de ) met een tijd van 40m33s (16.57km/h) . Al bij al content , de 17km/h zal nog een tijdje moeten wachten . Nu pieken naar Den Haag .

22:47 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-05-09

dwars door de zilten

Vandaag stond dwars door de zilten op het programma , de 3.5km wel te verstaan , 14km is momenteel nog te lang . Bedoeling was echt voluit te gaan . Jammer genoeg startte de 14km samen met de 3.5km en zie je niet echt in welke positie je loopt . Nu , het was weer hetzelfde probleem als verleden jaar , velen stonden voor de startlijn en met veel moeite kreeg de official ons 5 meter achteruit . Om 19h ging het startschot af . Ik startte op de 2de rij . De start was lichtjes bergop en ik nestelde me zowat in 20ste positie . Eens bovenaan draaiden we rechtsaf en begon ik in te halen . De eerste km passeerde ik in 3.08 . Het ging vlot ik verzuurde niet echt , de tweede km ging natuurlijk trager , zo snel ben ik nu ook niet , maar nog altijd vlotte ademhaling (km 2 3.23) . De derde km kon ik een groepje inhalen nog altijd vlot lopend (3.26) , hier was er wel tegenwind . In de laatste 500m kon ik nog 2 man inhalen die op de 3.5km liepen . Ik eindigde als derde met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 18km/h . Een geslaagde test zou ik zeggen .

22:49 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24-05-09

Watewyloop Tielt

Na de goede wedstrijd in zandvoorde , zag ik het wel zitten om in Tielt er volledig voor te gaan . Dot was buiten het goede weer gerekend , warm weer is één van mindere favorieten tijdens het lopen . Ook het parcours was niet van de poes , 4 ronden waar het zoeken was naar een stukje vlak . Niet dat het zo omhoog ging , maar genoeg om géén grote snelheden te halen , toch niet door mezelf Schamen

We startten met een rondje op de piste en ik startte iets minder snel de eerste km (3.26) , maar zag na twee km reeds de bui hangen , hier zou geen grootse prestatie geleverd worden . Km's 3 en 4 zakte het tempo en gans de wedstrijd was het zoeken naar het juiste ritme . Maar je probeert er toch het beste van te maken . Ronde 2 en 3 iets proberen te recupereren en de laatste ronde er nog het beste van gemaakt . Ik kwam aan in 37.42 voor 9.7km , gezien het parcours en de warmte vind ikzelf dit vrij goed voor mijn doen , het kan niet altijd feest zijn hé . Op naar woensdag , hopelijk daar iets minder warm .

21:42 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-05-09

keignaertloop

Ik weet niet hoe het komt , maar vandaag had ik er echt zin in om nog eens wedstrijd te lopen . Om 18h richting Zandvoorde getrokken . En onderweg zit je dan na te denken , hoe loopt het vandaag af ? Mijn doel was toch weer eens de 16km/h te halen , daar kon ik al vrede mee nemen . Om 19h30 was de start en door te laat in het startvak plaats te nemen stond ik zowaar op de 6 a 7de rij . Met een recht bocht na 20m verre van ideaal . De eerstvolgende rechte lijn begon ik met inhalen tot ik dacht bij een groepje te zitten die ik gans de wedstrijd zou kunnen volgen . Helaas liep het niet zo . De eerste km was snel (3.16) , de tweede al iets minder snel (3.32) en hier had ik het al begrepen , ik loop hier niet op mijn plaats . Het groepje laten gaan en hopen dat er zo vlug mogelijk anderen naderen om toch niet alleen te moeten lopen . Het duurde toch een tijdje , maar ik hield redelijk stand km 3 (3.36) en km 4 (3.38) . In de vijfde km kreeg ik een dipje en moest toch eventjes snelheid verminderen (3.46) . Tijdens km 6 (3.42) bij het ingaan van de laatste ronde kwam ik erdoor en zag dat ik terug naderde op twee man voor mij . Tijdens km 7 (3.36) liep ik het gat dicht en recupereerde even en met nog iets meer dan 2km te gaan nam ik de kop over en voelde dat er gelost moest worden . Km 8 over het gras ging weer iets minder snel (3.39) , maar nog snel genoeg en de laatste km (3.32) had ik nog over en kon terug versnelleen kwam binnen als 12de van de 230 deelnemers . Een goeie 16.7km/h gemiddeld , ik was tevreden , stukken beter dan in Desselgem . Op naar Tielt dus .

23:27 Gepost door roadrunnerke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |